2020-10-29 1165 浏览
我同男朋友都好中意食上海菜, 但其实上海菜真的一D都唔平呀!奥海城附近有几间上海野, 如果以商场入面又坐得舒服,价钱都接受到既,就真系要严选呢间新开一段时间既家上海!我地其实都好中意金满庭。 不过家上海开左之后, 就过左档啦。始终价钱系亲民些少既。红烧东坡肉 - 有D失望呀。睇个色水都知道同想像中既传统东坡肉有D出入。男朋友形容个汁系叉烧包个汁小笼包 - 皮薄馅靓呀。入面D肉汁好JUICY。如果多D姜丝同醋就好啦锅贴 - 皮脆+JUICY, 同小笼包一样100分呀!炒年糕-略嫌差咁D雪菜味/咸味。同埋再加少少油/ 烟UN 应该会正D!四季豆 - 正常, 没有太大惊喜。送饭一流。呢度既人参乌龙茶好好饮~ 成日都有回甘既味道。呢间店既下午茶好抵食。人均应该$50搞得掂,晚市始终有D贵。下次黎食下午茶, 满足下我好想食小笼包既心先

我地其实都好中意金满庭。 不过家上海开左之后, 就过左档啦
。始终价钱系亲民些少既。

锅贴 - 皮脆+JUICY, 同小笼包一样100分呀!

四季豆 - 正常, 没有太大惊喜。送饭一流。

呢度既人参乌龙茶好好饮~ 成日都有回甘既味道。

• 小笼包