2012-07-14
喺屯门行街行到攰攰地,入左黎呢间炖奶佬到hea一hea,啱啱好有位唔使等。茶餐厅黎讲都叫几好坐立,啲冷气仲超劲添。等左好一阵都揾唔到人落单……最后叫左两个下午茶餐。饺子罗宋汤米线配杞子龙眼蜜,正式个名唔记得左啦。饺子好细粒,罗宋汤略甜,杯野饮更甜,水吧师傅落重左手?超劲蜜糖味。猪扒包配肉躁米线,热奶茶。猪扒包系冻嘅,好明显系整好好耐啰,味道ok嘅,猪扒几大块,番茄新鲜,我相信热食应该好好味。肉躁淡,不过都叫几大碗,以加五蚊嘅价钱黎计都几抵食,热奶茶唔得。成个餐,除左碗肉躁米线之外,其他等左成廿分钟先黎,连饮品都要等咁耐。至于啲服务啰,侍应……我估佢地系暑期工,好似咩都唔知又唔想做咁,一边落单一边un脚。如果赶时间绝对唔好黎,食个下午茶花左成个钟。
等左好一阵都揾唔到人落单……最后叫左两个下午茶餐。 饺子罗宋汤米线配杞子龙眼蜜,正式个名唔记得左啦。饺子好细粒,罗宋汤略甜,杯野饮更甜, 水吧师傅落重左手?超劲蜜糖味。 猪扒包配肉躁米线,热奶茶。猪扒包系冻嘅,好明显系整好好耐啰,味道ok嘅,猪扒几大块,番茄新鲜,我相信热食应该好好味。肉躁淡,不过都叫几大碗,以加五蚊嘅价钱黎计都几抵食,热奶茶唔得。