2017-09-03
今次去了间朋友推介抵吃嘅打边炉餐厅食饭,确实好抵,当然要同爱吃嘅朋友分享一下,首先系每位一口价$168,包了个东煲西炒秘制火焰鸡煲,点心拼盘,火锅杂锦并盘,配60多款火锅配料,同任饮啤酒汽水及清热凉茶,呢个价钱真系无得输,而加多$88就有海鲜并盘,嘅然要食当然一次过加埋佢啦!个鸡煲就选了鱼翅鸡煲,确实足料,上面放了材料,鱼翅当然有,一排排,而鸡肉亦好多,最紧要系个火焰,店员先远个鸡煲滚一滚之后加上酒,再点火,哗!全个鸡煲都著火了!超正!店员再将鸡煲搅均后食得!啲鱼翅十分爽口弹牙,而鸡肉嫩滑软熟!食完就立即加汤变成火锅边食鸡时,个点心拼盘都出现了,有烟韧嘅糕点,又有鲜虾馅料嘅饺子,确实忙过不停!跟住就开始火锅了,就先滚杂锦并盘嘅食材!有最喜欢嘅手打系列,超弹牙爽口,而比较特别是白色嘅飞鱼籽鱼蛋,入口弹牙之余里面嘅鱼籽好有口感!而另加嘅海鲜并盘,亦超大份,有虾、生蚝、青口、大元贝、沙白,当中大元贝够晒烟韧弹牙重味道鲜甜!当然除了以上嘅食物外我们就加多了啲丸丸同饺子,款式多但真系不能全部一试,只系喜欢嘅食多少少!另外可能饮品任饮嘅关系,饮得多了...!总之一个价钱,喜欢任饮任吃,这里绝对满足
跟住就开始火锅了,就先滚杂锦并盘嘅食材!
另外可能饮品任饮嘅关系,饮得多了...!
总之一个价钱,喜欢任饮任吃,这里绝对满足到你,大胃皇!绝对系一个抵食选择!