2018-02-03 25564 浏览
今日出开黎油麻地就search 下呢头有咩食,村爷爷泡饭之前一路都好想试,记得好耐之前食过一次佢既车仔面,果时咁啱龙虾汤卖晒,今日一定要寻回失去既龙虾汤底💪🏻。✨天寒地冻特别肚饿,收工两点零黎到估唔到仲要排队🙉好彩排左3,4个字就有位。✨餐厅环境细细,放埋野食张枱真系有d迫。✨啱啱排到两点半原来系下午茶时间,送热饮㖞~好野😚。✨极上海鲜龙虾汤泡饭($68): 佢个龙虾汤真系好正,龙虾味虽然唔算好浓但都几鲜甜。海鲜超足料,有青口,扇贝,蚬,鱿鱼,墨鱼仔,生菜。除左个墨鱼仔好硬无咩味,其他都ok起码食到d 鲜甜味,不过以68蚊既质素黎讲就不能要求太高了。 个饭仲好鬼大,浸埋d 汤真系食唔晒。 ✨花胶螺头鸡煲翅($68): 排队果时见人带住手套,拆紧只鸡真系好吸引劲想食🤤,只鸡超大有成半只,d 肉仲几嫩。 个汤既鸡味都几浓郁,不过味道偏甜,感觉唔系好天然,但男友就好钟意。✨螺头几厚身有鲜味,不过本身无咩牙力真系觉得好硬😵,鱼翅厚身得黎食到d好似鱼鳞咁既爽口质地,感觉好怪吞唔落吐左,花胶比男友食晒😭,不过佢话味道正常。✨68蚊黎讲真系超抵食,份量够大,都好难唔饱。𩠌方面我最钟意个鸡,啖啖肉算

✨餐厅环境细细,放埋野食张枱真系有d迫。
✨啱啱排到两点半原来系下午茶时间,送热饮㖞~好野😚。

极上海鲜龙虾汤泡饭($68): 佢个龙虾汤真系好正,龙虾味虽然唔算好浓但都几鲜甜海鲜超足料,有青口,扇贝,蚬,鱿鱼,墨鱼仔,生菜。除左个墨鱼仔好硬无咩味,其他都ok起码食到d 鲜甜味,不过以68蚊既质素黎讲就不能要求太高了。 个饭仲好鬼大,浸埋d 汤真系食唔晒。

极上海鲜龙虾汤泡饭

花胶螺头鸡煲翅($68): 排队果时见人带住手套,拆紧只鸡真系好吸引劲想食🤤,只鸡超大有成半只,d 肉仲几嫩个汤既鸡味都几浓郁,不过味道偏甜,感觉唔系好天然,但男友就好钟意。

68蚊黎讲真系超抵食,份量够大,都好难唔饱。𩠌方面我最钟意个鸡,啖啖肉算几滑。不过如果汤底方面我都系会encore龙虾汤,味道鲜甜得黎无鸡汤甜得咁假,但配料我下次唔会㨂海鲜因为质素一般。天气冻个泡饭好快就冻晒,如果有个火黎坐热佢就更加正😘。

🉐总括黎讲龙虾汤泡饭胜💪🏻
极上海鲜龙虾汤泡饭