2019-10-24 47 浏览
今日同屋企人特登嚟到尖沙咀食晚饭,因为屋企人话想食台湾野,所以就带咗佢嚟iSquare呢间台湾餐厅度食嘢。其实我都系第一次嚟,不过喺OpenRice见到好似几好味咁,就决定嚟试吓。晚餐佢有个二人套餐,三百几蚊但系有超多嘢食。前菜有牛筋、猪耳、牛肚、红烧牛肉,我最钟意食嘅系个牛筋,佢煮得好琳好入味呢个叫蛋角,唔系好食得出入面有咩材料,不过好有蛋味,煎得好好食个三杯鸡煮得好入味,不过啲鸡就有啲干有个樱花虾炒椰菜,不过唔记得咗影,几好食个炒饭佢唔知系咪落得太多盐,好咸二人餐可以半价叫两杯嘢饮,叫咗个生果茶同埋一杯柱桂茶,杯生果茶好甜,桂桂茶即系桂花荔枝茶,开头饮落都OK,但之后越饮越涩另外加咗个牛肉面,啲红烧牛肉煮得好琳好好味,不过面煮得偏硬,屋企人表示唔系太钟意,但我就觉得OK

晚餐佢有个二人套餐,三百几蚊但系有超多嘢食。

个三杯鸡煮得好入味,不过啲鸡就有啲干

有个樱花虾炒椰菜,不过唔记得咗影,几好食

个炒饭佢唔知系咪落得太多盐,好咸