2022-07-05 63 浏览
🥰开心嘅一日要有美味嘅午餐开始(就算做唔到早起嘅鸟儿,都要有好嘢食)🥰😂OCIO 今日去将军澳见到间陌生嘅餐厅,咁我当然要去试吓啦😌可以话今餐真系超级惊喜❤️。镬仔伯爵茶雪山热香饼🥞$78伯爵茶味超级香浓❤,酱汁嘅口感非常之顺滑,而且味道好浓郁🥰。热辣辣嘅热香饼加上冻冰冰嘅云呢拿雪糕🍦,夫复何求?冰火两重天嘅感觉真系太正啦🥰热香饼都非常松软,好似食紧一旧云咁❤️蛋味非常香,一啲都唔会腥🤣配上执鞭嘅杏仁同埋棉花糖简直一流🥰。餐汤今日嘅餐汤系南瓜忌廉汤,本来冇咩期望🤔但事实证明呢度系连餐汤都会认真做嘅cafe,南瓜味好重,配上忌廉口感一流🥰。我饮到停唔到口啊!。串烧牛肉意大利饭🍛$85呢一个超级惊喜!上面系一大串串烧牛肉🫠系劲大粒𠮶只😂咬开里面系粉粉嫩嫩嘅,火候控制得好好👍🏻好咁唔会太淋亦都唔会太硬,肉汁爆晒出嚟🥰真系太好味啦!意大利饭亦都做得相当唔错🤣同传统忌廉意大利饭好唔同,呢一个相对会冇咁腻亦都唔会太水,粒粒分明嘅米饭绝对唔会变成一pat野😗真系好好味。烟肉白菌忌廉意粉🍝$75上面有大大只温泉蛋㗎🥰!呢个意粉系超级超级重奶味嘅🥰对我呢啲芝士爱好者来讲非常之好味😌可以感受到浓浓嘅奶香同埋芝
🥰

OCIO

。镬仔伯爵茶雪山热香饼🥞$78
镬仔伯爵茶雪山热香饼

。餐汤

。串烧牛肉意大利饭🍛$85

。烟肉白菌忌廉意粉🍝$75

上面有大大只温泉蛋㗎🥰!呢个意粉系超级超级重奶味嘅🥰对我呢啲芝士爱好者来讲非常之好味😌可以感受到浓浓嘅奶香同埋芝士味❤️另外烟肉亦都好好食😋有个种烟熏嘅气息。我成日食意粉都会嫌唔够多汁,今次就好好啦,因为味道比较浓郁嘅关系,我觉得份量啱啱好😂配埋半熟蛋一流🥰

Ocio (东港城) (将军澳)
将军澳坑口重华路8号东港城2楼238号舖
镬仔伯爵茶雪山热香饼