2020-12-30 52 浏览
就嚟圣诞节,当然想同朋友去食餐好嘅!咁岩途经淘大嘅时候,朋友指住间餐厅话十分好食,咁啱我都好耐冇食过日本嘢,于是决定同朋友去试吓。餐厅嘅布置真系好靓好细心,明嘅人就会明🤣🤣餐厅嘅背景音乐都不得了,基本上都系播一啲我经常听嘅日本流行曲,我同朋友都听得好开心食正餐前,侍应俾咗沙律同面豉汤我哋,好少见到有餐厅嘅面豉汤系咁足料,真系好抵赞我哋叫咗芝士年糕,师兄话要趁热食,果然趁热食系最好食。年糕咬落去有少少弹牙,入面既芝士又热又软,食多几个都唔会济!牛舌十分之好食,入口即化,我同朋友食完都赞不绝口。真系要必试仲有鸡翼,外皮炸到好脆,入面既鸡肉又多汁又嫩,好想食多几件终于到主菜啦,一望到个外观已经食指大动。鳗鱼超大块之余,而且啲酱捞饭都好好食,呢个价钱来讲真系好抵食朋友叫咗个有叉烧既饭,我都忍唔住食咗啲,叉烧肥瘦啱啱好,酱汁都好入味,送饭真系一流!
就嚟圣诞节,当然想同朋友去食餐好嘅!
餐厅嘅布置真系好靓好细心,明嘅人就会明🤣🤣
仲有鸡翼,外皮炸到好脆,入面既鸡肉又多汁又嫩,好想食多几件
终于到主菜啦,一望到个外观已经食指大动。