2022-11-20 40 浏览
最近行開尖東發現漆咸道南有好多餐廳都未食過,今次見到呢間中東菜式既餐廳~平時又真係冇乜食過中東風格既野食,所以今次決定跳出comfort zone試一試!假日原來會有Holiday Brunch Set,我地睇過下餐牌既價錢💲💲比較過發現brunch set都幾抵食😆我地呢個brunch set係用半自助餐形式 ,即係揀左一份主食同甜品後,就可以出去任夾任食前菜🥗唔好以為前菜任食一定比d普通野,前菜有沙律、羊奶芝士番茄、煙三文魚、火腿腸、沙樂美腸、幾款芝士同各種麵包🥖🧀芝士以前菜黎講比到四五款客人選擇相當有誠意,能夠滿足想試唔同類型芝士控。其中一款巴馬臣芝士味道好濃,中間個層既芝士味道較淡但就質感相對creamy,兩款都值得一試👍🏻不得不提佢地既麵包做得好出色👍🏻我地本身諗住前菜都咁多野食又有主食甜品應該好飽,就冇諗住食麵包。😂但見麵包位keep住refill所以揀左竹炭包試下,果然好鬆軟好好食,最後我地覺得飽都仲要食多兩個。🤣羊奶芝士番茄、火腿腸、沙樂美腸等都幾好食,可以試下😉主菜我地叫左一個四重芝士薄餅及煎鰽魚柳配椰子青檸汁。鰽魚外皮煎得好香脆,好似食緊薯片咁😋魚肉相反好嫩滑,配埋

比較過發現brunch set都幾抵食😆

不得不提佢地既麵包做得好出色👍🏻

羊奶芝士番茄、火腿腸、沙樂美腸等都幾好食,可以試下😉

主菜我地叫左一個四重芝士薄餅及煎鰽魚柳配椰子青檸汁。

鰽魚外皮煎得好香脆,好似食緊薯片咁😋
魚肉相反好嫩滑,配埋個青檸汁酸酸甜甜都幾開胃👍🏻

薄餅有Goganzola ,Scamorza ,Mozzeralla 同Pandano 四款芝士🧀
因為個餅底比較薄,而我哋想一啖食到四款芝士,所以我哋有個新食法:就係將Pizza切開一塊塊然後捲埋一齊食🤣
好似墨西哥卷咁,真係好邪惡!😈

甜品方面我哋一人一款,試哂兩款🥰

Napolitano Tiramisu
浸左咖啡既海綿蛋糕濕潤程度岩岩好👍🏻
聞到淡淡既咖啡同酒香,但味道唔會過分濃烈👍🏻
帶淡淡甜味既mascarpone芝士夾埋亦都好清新👍🏻

Chocolate Fondant
心太軟個外層外脆內軟,流心朱古力有好香濃嘅朱古力味🍫
配埋甜但清新既牛奶味雪糕
Chocolate Lover 必食!👍🏻

總括而言,我哋今餐都食得好滿足!👍🏻
而且食到好飽,因為佢平時主食都要接近$200,所以我哋推介加幾十蚊轉呢個Brunch set食得仲飽😋😋

抵食指數:8/10
好味指數:8/10