2023-03-15 87 浏览
<芽笼>芽笼 (湾仔)湾仔湾仔道221A号天乐大厦地舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价钱: 💰💰抵食指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(午市)海南鸡饭拼白胡椒肉骨茶 $86✨超值之选✨呢个套餐去到张枱嘅时候真系哇左出声‼️因为冇谂过午市套餐个海南鸡可以有咁多份量🤭比例牌多多一半份量。但其实份量都系其次,但系质素同味道都非常之好👍🏻,每件鸡都好滑嫩🍗,而且佢嘅鸡肉仲用酒煮过,食得出有浓浓嘅酒味道。而且佢个白胡椒肉骨茶都食得出真材实料,仲要有唔同嘅汤料可以食,包保大家个肚胀到爆炸💥另外,佢个油饭唔系外面一般冇味道嘅油饭,佢系真系食得出啖啖油香味,真系比个like👍🏻👍🏻(午市)原只慢煮无骨猪手 $118 👍🏻❤️个人推荐❤️识得我既人都知我劲中意猪手猪脚🤤🤤,无论淋定脆,咸定甜都咁中意。呢一个就系入口即溶猪手,味道出色,捞埋啲酱汁一齐食就完全带出返个味道,而且猪手下面用酸菜作伴,可以中和食得太多猪手而产生既油腻感🫶🏻🫶🏻值得返转头再食‼️‼️(下午茶)咖吔多士 + 香茅红茶 $28多士两边都烘过所以脆卜卜,而且多士充满满满嘅牛油🧈同埋斑兰酱,一啖入口除咗满满嘅罪恶感🤯,同埋甜甜嘅幸福🤭香茅红茶就真系放支香茅系到
<芽笼>

抵食指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(午市)海南鸡饭拼白胡椒肉骨茶 $86

(午市)原只慢煮无骨猪手 $118 👍🏻

(下午茶)咖吔多士 + 香茅红茶 $28
多士两边都烘过所以脆卜卜,而且多士充满满满嘅牛油🧈同埋斑兰酱,一啖入口除咗满满嘅罪恶感🤯,同埋甜甜嘅幸福🤭香茅红茶就真系放支香茅系到调味,味道偏甜,岩哂啲爱甜嘅人士🫣
海南鸡饭拼白胡椒肉骨茶
原只慢煮无骨猪手