2019-07-03 2260 浏览
今日一家四口嚟到屯门码头区既依间将太日本料理开餐。呢间铺头都几隐蔽,位处于屋苑内街嘅最尽头,铺头细细,位置唔多,建议嚟之前最好就先订位啦。**********🍣三文鱼刺身因为屋企人唔想食太多生冷野,只系叫咗一份刺身过下口瘾。三文鱼新鲜,质素正常。🐉龙卷黎到每次都一定会叫佢地嘅卷物,前后有十几种唔同配搭,总有一款啱你口味。我地叫既依款卷物就有炸虾、鳗鱼、牛油果同飞鱼子。吉列炸蚝炸得几香口、系略嫌㶶左少少。🍲绍菜肥牛锅配乌冬本来点左餐牌上面既西洋菜肥牛锅,侍应话冇西洋菜,转咗做绍菜。锅入面塞满哂蔬菜同肥牛,分量超多,汤底吸收晒蔬菜同肥牛嘅精华,清甜不腻,所以一定要加$10配乌冬食😋!🐟烧鲭鱼普通,烧得香口但过鞋左少少。🍤日式拉面配杂锦天妇罗拉面既相唔记得左影🤣,我地一致认为面既汤底有啲怪怪既甜味,如果用番肥牛锅个汤底成件事就唔同哂。而杂锦天妇罗就做得好出色,炸浆簿,冇油腻感,唔太㶶,上枱时仲系热辣辣即炸既,非常推介依度既天妇罗👍!将太嘅性价比十分之高,四个人只系三百几蚊埋单。绝对系平食日本料理嘅不二之选👍。

**********
🍣三文鱼刺身

🐉龙卷

吉列炸蚝
炸得几香口、系略嫌㶶左少少。

🍲绍菜肥牛锅配乌冬

🐟烧鲭鱼
普通,烧得香口但过鞋左少少。

🍤日式拉面配杂锦天妇罗

2019-06-29