2022-01-10
首先讲价钱,有几个餐选择,最平个餐$200,唔驶加一,已经有7款海鲜(肉蟹同沙白蚬固定,其余自选),8款自选火锅配料!虽然唔系任食,但份量非常足够,每次去食都捧住个肚走,真系超抵。 食物方面,一开始会上一个粥水锅,用黎渌海鲜同火锅料,食完之后就会落饭粒煮粥,海鲜味同粥溶合晒🤤,讲几个食过觉得好味既料啦。 🍴肉蟹👍👍👍海鲜大部分都系好新鲜,每人都有半只蟹,蟹肉实净唔会霉,有鲜甜蟹味。🍴虾👍👍👍上枱𠮶阵特别有另一个碗压住d虾,因为d虾系新鲜到仲识跳!超生猛。虾肉一样都系好结实。 🍴贝类海鲜(沙白蚬、带子、贵妃蚌)👍👍跟返餐厅建议时间黎煮就唔会过时,肉质唔会韧,个壳盛住既汁都有淡淡海鲜咸味。 🍴多宝鱼多宝鱼就普通,骨多肉少,可以选择其他海鲜。 🍴农场鸡件👍👍👍份量超多,鸡肉超滑,有鸡味,必点阿!🍴自家制手打鸡骨丸👍👍猪肉丸入面有鸡软骨碎碎,有口感,因为系手打既,会食到肉粒既质感,都有少少肉汁,唔会好干好嚡。 🍴芝士豆腐👍👍👍佢唔系豆腐,系丸既口感,入面会有芝士味流出黎,好味! 🍴黑皮鸡枞菌👍👍第一次见呢只菇,都几好食㖞,系会索汤既,可以试下阿。 🍴肥牛肥牛质素就麻麻,想食好d可以加钱嗌靓牛肉
🍴肉蟹👍👍👍
🍴虾👍👍👍
🍴贝类海鲜(沙白蚬、带子、贵妃蚌)👍👍
🍴多宝鱼
多宝鱼就普通,骨多肉少,可以选择其他海鲜。
🍴农场鸡件👍👍👍
份量超多,鸡肉超滑,有鸡味,必点阿!
🍴自家制手打鸡骨丸👍👍
🍴芝士豆腐👍👍👍
佢唔系豆腐,系丸既口感,入面会有芝士味流出黎,好味!
🍴黑皮鸡枞菌👍👍
第一次见呢只菇,都几好食㖞,系会索汤既,可以试下阿。
🍴肥牛
肥牛质素就麻麻,想食好d可以加钱嗌靓牛肉。
最后个粥会有南瓜粒,芋头粒,粟米件,加埋芫茜冬菜菜甫大头菜猪油渣作配料,超丰富。店员会帮你煮埋,贴心问你有冇咩配料唔食,建议菜甫唔好落晒,会好咸。海鲜粥超鲜味,就算已经好饱都食左两碗。
总括黎讲,真系超抵食,好多任食火锅都要200蚊以上,仲要冇咁多海鲜食。价钱几年都冇加价,已经encore过几次,虽然唔担保海鲜每次都100%新鲜,有时蚬会有d沙,但都系可以接受。份量系超足够,见到有其他枱系打包d食唔晒既材料返屋企先煮。真系超级满意❤