2021-05-12 1023 浏览
锅心一向都出名高质抵食!之前帮衬过几次锅心嘅海鲜粥底火锅,海鲜种类多又新鲜,次次去食都饱到捧住个肚返屋企。而呢间锅心海鲜烧系主打烧海鲜同串烧。$248套餐包括一人半只龙虾/蟹、自选六款海鲜、串烧小食、迷你焗饭。海鲜嘅调味都有几种选择,有最大路嘅芝士焗蒜蓉焗,亦有锅心自家制嘅泰酱,食落好香辣椒味少少酸。食得辣嘅话,有部份海鲜仲可以拣辣水煮。我地就拣咗芝士焗龙虾、泰酱鲍鱼、蒜蓉焗蚝、蒜蓉花甲、蒜蓉刀贝、蒜蓉贵妃、蒜蓉帆立贝。芝士焗龙虾比想像中大只,肉质弹牙食得出系新鲜。鲍鱼都好大只又厚肉,食落爽口弹牙,同酸辣惹味嘅泰酱好夹。其他贝类属于锅心嘅一贯水准,即系好好味,全部都鲜甜无沙除咗海鲜,套餐仲包括串烧同小食,串烧每人可以拣两串,小食每人拣一款。串烧同小食有成几十款拣,我平时无选择困难症都谂咗一阵,因为好多款睇落都好吸引。最后拣咗两串孜然鸡翼、汁烧香葱牛肉卷、辛辣香葱牛肉卷、炸芝士年糕 同埋 葡汁椰菜花。孜然鸡翼系开边烧方便食,烧得啱啱好鸡皮够脆而鸡肉又唔干。香葱牛肉卷不论汁烧定辛辣味都好夹,调味啱啱好惹味得嚟唔会太咸。食到呢度已经饱咗,但原来仲有迷你焗饭未食。葡汁爆谷鸡饭本身谂住太饱会食唔

芝士龙虾 泰酱鲍鱼

芝士焗龙虾比想像中大只,肉质弹牙食得出系新鲜。

鲍鱼都好大只又厚肉,食落爽口弹牙,同酸辣惹味嘅泰酱好夹。
蒜蓉扇贝 蒜蓉蚝 蒜蓉刀贝 蒜蓉花甲

其他贝类属于锅心嘅一贯水准,即系好好味,全部都鲜甜无沙

香葱牛肉卷 孜然鸡翼 炸芝士年糕

孜然鸡翼系开边烧方便食,烧得啱啱好鸡皮够脆而鸡肉又唔干。

食到呢度已经饱咗,但原来仲有迷你焗饭未食。

葡汁爆谷鸡饭

本身谂住太饱会食唔晒个饭,但因为都好好味最后都清晒。

$248套餐有咁多嘢食,而且食物质素又好,值得翻兜!我谂我好快就会再帮衬
2021-03-03
芝士龙虾 泰酱鲍鱼