2018-12-03
今日嚟咗荃湾呢间稻八食自助放题,其实系比炸串吸引,之前喺大阪试过,见到呢一度有得自己玩又有得食,价钱又唔贵,仲几亲民,所以决定一试,估唔到真系唔错,都会推荐大家去试吓。今日我试咗呢一个$208嘅特级美国谷字牛放题,再加$20刺身任食,唔加$20对唔住自己,超抵食一嚟到餐厅职员会先俾我拣下锅底,我就拣咗打边炉必食嘅日本寿喜烧,之后餐厅职员会将放题包嘅所有肉类比一转大家,再等埋刺身,同埋自己出去拎各款蔬菜及丸类,影得大合照喇🤤🤤放题嘅肉类包括日本北海道鸡肉、美国肥牛、羊肉、豚肉,岩哂食肉兽👻😍仲送牛白肉同牛柳粒添!鸡肉好嫩滑,一啲都唔鞋口,系唔同啲🤩而美国肥牛嘅油脂分布均匀,而手切牛肉口感都淋淋的,牛味都颇浓,几钟意牛白肉,任食黎讲都真系几抵食!满意除咗肉类,刺身都有好多选择,三文鱼、北寄贝、甜虾、油甘鱼、带子、等等,都系要乜有乜,新鲜度唔错,$20一定要加👍🏻嚟到呢度嘅卖点炸物串,炸物串烧嘅选择都好多,当中我最钟意嘅就系炸虾天妇罗, DIY个感觉好得意😎自己拣完串烧,沾上粉浆同面包糠就可以自己落油镬炸啦😍😍玩得又食得!餐厅做会好贴心咁有个计时器,大概1分钟10秒就完成啦,旁边仲有好多个唔
餐厅做会好贴心咁有个计时器,大概1分钟10秒就完成啦,旁边仲有好多个唔同嘅味粉俾大家加上去。
呀!仲有个卖点,就系星期一至四食依个放题一位会送一件和牛寿司,师傅仲亲自系你面前烧问你要几成熟,好正呢😍
最黎系各种丸类、蔬菜、前菜任食
摆得干净企理,选择都算多!真系好多野食好丰富好饱🙈
最后唔少得甜品,仲有雪糕雪条任食架!
饮品都系,$208+$20真系觉得回晒本,棒住个肚走,会回头