2022-11-07
平时都多系佐敦觅食,今次见到呢间越南野有个好抵既一人餐,就决定试试佢🤪我地Order左个一人餐($76),拣左生牛肉汤河、虾饼同荔枝红茶,另外仲叫左个香茅猪颈肉捞檬($58)、挪威三文鱼米纸卷($48)同乌龙茶($10)🙌🏻-讲左主食先啦😛个生牛肉汤河个汤好香浓,甜甜地,牛肉都比得几多,食落一D都唔Un😬食到一半食到闷仲可以加D海鲜酱落汤,饮落会多左阵鲜味❤️个捞檬D猪颈肉口感爽嫩,表面唔知系煎定焗过,几脆口😛配埋D檬粉、青瓜丝、红萝卜丝同炸蒜,味道同口感都好丰富!本身以为跟餐小食唔会比好多,点知都有成四旧虾饼😍佢系岩岩炸起,够晒热同脆,D虾肉都几弹牙,个虾饼表面仲撒左D芝麻,卖相好吸引🤤至于个挪威三文鱼米纸卷我都系第一次食,原来用三文鱼做配料都几夹😮食落有青瓜既爽脆,又有个米纸既烟韧,佢本身个味道系比较清淡既,但一加埋个捞檬汁就好好食😍整体我觉得呢间D野食都几好,仲要又平又足料,真心抵食💛
整体我觉得呢间D野食都几好,仲要又平又足料,真心抵食💛