2023-12-12 16 浏览
♡♡♡📍越一越南牛肉粉专门店 (黄大仙)黄大仙凤凰新村环凤街12号地舖都真系好耐无食过越南野,而黄大仙呢间既越一既性价比都相当之高🤣🤣,价钱又唔贵,水准都几高,所以已经食过好多次啦~食SET会更加抵食样样都好大份😘,话就话系2人SET,但系见到个份量咁多应该3个大人都够食呀!份量满满的😋😋!🍽️越式牛油软壳蟹估唔到会咁大份!!份量真系好多~好香既牛油香气,而且软壳蟹炸至金黄色😽😽,十分之吸精。牛油软壳蟹既味道肉质鲜美,带有清甜既海鲜味,口感鲜嫩多汁,非常美味😻😻!🍽️上汤生菜炸野配埋上汤生菜成个感觉即刻无咁热气😍,个FEEL仲会健康D~生菜已经够味,而且色泽翠绿😘。🍽️生牛肉河粉生牛肉肉质鲜嫩唔韧,汤底清香,再加上河粉会索埋汤底既味道,真系一流🤩🤩。即使饮左D汤都唔会口渴~个人就几中意呢碗😋😋。🍽️牛坑腩片金边粉牛坑腩肉味香浓,而且都几厚身,劲易咬开,无论大人小朋友都岩食😋!🍽️香茅鸡翼4件鸡翼咸淡岩岩好,有好香既香茅味😆😆~🍽️倒立柚子沙冰系MENU见到呢个名就觉得几吸引🥰🥰,真系想像唔到系咩黎,原系系柚子沙冰+忌廉(倒立),真系都几吸引。之前都未试过忌廉沟其他野饮,估唔到忌廉加柚子沙冰又几夹~
♡♡♡
📍越一越南牛肉粉专门店 (黄大仙)
黄大仙凤凰新村环凤街12号地舖

🍽️越式牛油软壳蟹
🍽️上汤生菜
🍽️生牛肉河粉
🍽️牛坑腩片金边粉
🍽️香茅鸡翼4件
鸡翼咸淡岩岩好,有好香既香茅味😆😆~
🍽️倒立柚子沙冰
系MENU见到呢个名就觉得几吸引🥰🥰,真系想像唔到系咩黎,原系系柚子沙冰+忌廉(倒立),真系都几吸引。之前都未试过忌廉沟其他野饮,估唔到忌廉加柚子沙冰又几夹~而且咁样就变成2杯(?)😂🤣,又好味又抵饮😍!
🍽️热咸柑桔水
味道岩岩好,而且咸柑桔有极丰富既维生素C,健康又好味😋!