2023-04-11 129 浏览
仲记得初初韩风吹黎香港,都未兴食韩式烧肉,而到韩式烧肉兴起之后,头几间出名既其中一间就系喜来稀肉👍🏻👍🏻今次食呢间喺琼华,地方就脚而且占左成层,位唔少,而且坐得舒服😌今次lunchtime黎食,人唔多,我地两个人都坐到窗口卡位拎Menu睇睇,做紧Lunch POMO,差唔多全部肉类都做紧半价❤️❤️❤️咁开心,我地都唔客气,就叫个护心肉同真雪花牛肉黎烧。再叫埋海鲜葱饼同水冷面黎做小食同主食😆😆😆食烧肉之前,当然要食下店家提供既多种韩式泡菜👍🏻经典泡菜都有两款,食落一款比较酸、一款好似比较辣,但两款都好食,无论做开胃菜定做解腻菜边烧肉边食都好正👍🏻👍🏻👍🏻另外仲有豆芽、青瓜、萝卜,全都口感爽脆,味道唔错。除左泡菜,仲有唔同既酱料可以拎定,烧肉汁、香草盐,烧肉酱,未开始食就开心左🥰🥰🥰护心肉第一次食,口感比预料中更带口感,既软又爽又有d脆口,就算唔小心烧到熟左少少,都唔会柴哂👍🏻而且肉汁丰富,肉香味都唔错。如果冇试过,好值得叫黎试下❤️❤️❤️真雪花牛肉就故名思义系带片片雪花既牛肉薄片。唔同和牛果种肥同软绵既口感,韩牛就算有雪花都系烟韧同有咬口,而且越o赵牛味就越浓🥰🥰🥰轻轻辣一辣两边,其实都已经食得

食烧肉之前,当然要食下店家提供既多种韩式泡菜👍🏻

轻轻辣一辣两边,其实都已经食得,因为佢地个炉既火力都够强🤤🤤🤤

烧好既肉用生菜同蒜片夹埋,仲可以加埋泡菜,满足

韩式烧肉既炉头当然仲有炉边蛋同芝士蛋,无论系岩岩烧好果阵,软绵滑溜既口感定到之后有㶶边既香脆口感都好好食😋😋😋

除左炉头,仲有水冷面同海鲜葱饼

水冷面唔错,系想像中既味道,又冻又清爽😚

加埋醋同芥辣酱,既酸爽带辣得黎,又有冷面果种特别烟韧既口感,解腻一流

海鲜葱饼都好大份,而且馅料都好足,比起薄身香脆既泡菜煎饼,呢份海鲜葱饼除左边脆,中间系比较厚身又软熟咁😍😍😍
除左海鲜馅,葱既量都真系多,而且系成条成条咁放,口感同味道都出乎预期,好食👍🏻👍🏻

用餐环境都唔错,空气流通,环境整体都舒服。呢个质素既野食,就算午市人唔多,晚市应该会坐满。不过午市人少松动同埋做紧special POMO,午市真系好吸引。