2023-04-12
🌟海鲜🦞雪糕🍧都有齐的酒店半自助晚餐复活节过后屋企人想食豪华d,又唔想过分破费🤯对食物要求多多又唔想火锅,好难满足wor🥱...于是比我揾到呢间🈹️$200几❗️埋❗️单❗️既酒店semi-dinner buffet试左有惊喜🥰😛 ➡️半自助晚餐 主菜+豪华沙律吧🦐唔洗book台直接$328 7折(加埋加一先$262.2起) 长者小童更有6折😝⬅️ * ──沙律吧──*见到食物种类觉得真系性价比高得不敢相信...🤯!有齐海鲜🦞,餐汤🥣,豪华沙律吧🥗,蛋糕甜品🍰🧁,同3款Movenpick雪糕🍨既半自助晚餐😝 ✨️冷盘区✨️海鲜有长脚蟹🦞,虾🦐,青口,螺和蚬🐚等等,够新鲜屋企人食左好多😌有厨师refill左几次✨️ 沙律选择有惊喜😍🥗 #kurin沙律地图除了7款自选沙律菜同烟三文鱼🍴,我推介日本秋葵,帕马火腿拌密瓜,日式牛蒡,同红菜头好开胃🤤✨️🥒🍅个灯笼椒长通粉都好值得一试🌟食主菜都饱左一大半😛✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼✨️甜品区✨️不愧系酒店出品 甜品整体有质量🍴就算半自助餐都选择好多,而且有好多选择,例如Tiramisu,日式芝士蛋糕,浓朱古力挞,法式炖蛋等吸引选择😍💓起码有9款甜品,3款M
➡️半自助晚餐 主菜+豪华沙律吧🦐
* ──沙律吧──*
✨️冷盘区✨️
沙律选择有惊喜😍🥗 #kurin沙律地图
个灯笼椒长通粉都好值得一试🌟食主菜都饱左一大半😛
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
✨️甜品区✨️
起码有9款甜品,3款Movenpick雪糕🍓🍫,木瓜雪耳糖水同3款水果🍈(密瓜好甜!)我推介⬇️
🍰香橙蛋白饼:
Q弹蛋白蛋糕食落去好似云朵☁️,入口即化💖淡淡香橙味🍊大家都encore左几次🤤!
🍰Tiramisu:
食甜品最怕死甜😪呢款好浓咖啡味,配合绵滑带轻盈cream唔腻💓
🍨日式芝麻奶冻:
精致既细细奶冻杯充满芝麻香味🤤唔会太甜~需试٩(ˊωˋ*)و✧
* ──半自助餐主菜──*
🔸️炭烧美国顶级肉眼扒+$120
🔸️香煎三文鱼柳伴带子 +$40 🌟
重点推介三文鱼🤤‼️出面食三文鱼通常偏贵🐟🥺酒店既三文鱼柳质素好高够嫩滑👍🏻,无overcook🍳仲有粒大大既带子同开胃配菜,同个酱好夹🤤
肉眼扒大大份,适合大食既人~🥩建议生熟度可以点生d比较juicy😙
真系食完个主菜都回晒本🤣🉑️
* ──环境──*
作为传统4星酒店🍽暗系格调有窗口座位😚台够大,而且座位数好多,空间感足够 唔会有逼的感觉(重要)🤭
可以慢慢食无人催👍
而且服务员够贴心🤎收碟都好快 有refill