2024-10-28 245 浏览
长阪烧呢间餐厅好得意,师傅会用个长板递上食物,呢个送餐方式好少见好特别。4百几蚊就食到厨师发办,有刺身、烧物、天妇罗、烩饭、甜品等等。🔸前菜冬菇渍: 酱汁香浓矶煮鲍鱼: 煮得够淋有咬口香煮鱼:酱汁香香甜甜鱼肉松软🔸螺片八爪鱼新鲜刺身😋螺脆身🔸刺身几种刺身混合,主要食佢嘅鲜甜海水味,甜虾、带子、海胆同我最爱嘅深海池鱼,鱼肉油脂丰富超香。🔸三文鱼子海胆蒸蛋好抵食呀,超多三文鱼子同海胆视觉效果一流,海胆仲好甜😋🔸乌鱼子蟹肉最中饼平时最中饼都系攞嚟做甜品,原来平常鲜甜蟹肉同咸香乌鱼子同样好食,侧边系日式传统小食伊达卷。🔸串烧鸡皮、豚肉芦笋、烧牛,我要超级推介鸡皮😲平时都唔多食鸡皮,但系佢哋今次成块鸡皮烧到脆身,满满油脂香气,脆卜卜好好食!另外牛柳粒松软,轻轻加少少海盐已经好香。🔸烧风干马友觉得呢个set真系超抵食,食极都仲有,而且食材用料都唔错,马友鱼大大件,烧完之后有少少焦香,同时有鱼肉咸香。🔸天妇罗职员炸完之后一件一件夹俾你,服务嘅感觉好好🌟超级推介紫苏虾滑天妇罗,本身好钟意食紫苏叶,紫苏叶独特香气令虾滑味道更突出,南瓜天妇罗外脆内软🔸北寄贝 原只北寄贝连壳拎去蒸,仲会有职员即场落柚子皮,

🔸前菜
冬菇渍: 酱汁香浓
矶煮鲍鱼: 煮得够淋有咬口
香煮鱼:酱汁香香甜甜鱼肉松软

🔸螺片八爪鱼
新鲜刺身😋螺脆身

🔸刺身

🔸三文鱼子海胆蒸蛋
好抵食呀,超多三文鱼子同海胆视觉效果一流,海胆仲好甜😋

🔸乌鱼子蟹肉最中饼

🔸串烧

🔸烧风干马友

🔸天妇罗

🔸北寄贝
原只北寄贝连壳拎去蒸,仲会有职员即场落柚子皮,令到成只贝连埋佢嘅汁都超级鲜甜!

🔸龙虾汁烩饭
好欣赏佢哋omakase真系咩都有,用料丰富,烩饭入味好食

🔸文蛤鱼汤
有几只大大只文蛤喺入面自然有海鲜鲜甜味。

🔸甜品
百香果梳打好特别啊,上面有个泡泡,用嚟打卡就最啱,红豆麻糬甜甜地好香口,最后食埋小蛋卷😄