餐厅: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2024-11-05 183 浏览
最近见好多人食brunch,所以我都衬weekend去chill一chill。原来brunch都唔一定系几百蚊一位嘅玩意,二百几已经有唔错嘅选择。“帝乐德国餐厅”位于铜锣湾嘅帝乐,呢度嘅brunch好简单,就系一个主菜加一个饮品,而外边嘅嘢食任拎。所以外边嘅嘢食就成为重点。外面嘅嘢食包括海鲜(新鲜虾、青口)、沙律、Parma ham、热食(德国肠、串烧、鱼块)、面包、唔少种类嘅水果甜品等等。基本上已经系一个小型自助餐嘅格局。当中除咗最拿手嘅德国肠外,虾同青口嘅表现系相当理想,够晒弹牙,而且最重要系,够晒冻。喺主菜嚟之前,好大机会已经食饱😂。主菜方面,我哋就叫做极之巨型嘅…脆皮烧猪肘配酸椰菜及炸薯角 (2位用) $488超巨型嘅猪肘,嚟到我哋已经知大镬😂。餐厅会将佢切件再上。果然,猪肘都系德国餐厅做得好,皮厚而脆,加埋一丝丝脂肪黐喺啲皮上面,咬落去系超乎想像嘅快感。肉亦都唔错,唔会好嚡,最重要系唔会过咸。另外酸椰菜亦相当好食,唔会过酸,而同猪手系夹嘅。难怪weekend brunch呢度咁多人食。二百几蚊,可以美味地饱足一日。另外要提提,餐厅做紧啤酒节通行证。可以以$250,系参与嘅餐厅

“帝乐德国餐厅”

主菜方面,我哋就叫做极之巨型嘅…

脆皮烧猪肘配酸椰菜及炸薯角 (2位用) $488

另外要提提,餐厅做紧啤酒节通行证。可以以$250,系参与嘅餐厅,饮5杯啤酒。最正嘅地方系唔需要喺一间餐厅用晒,可以去唔同参与嘅餐厅,每间试一杯啤酒都得,已经相当抵玩。

2024-11-02
  • 脆皮烧猪肘配酸椰菜及炸薯角