2019-06-25
今日带我伴娘过黎呢头试完姊妹裙,同佢想揾个地方食下野倾下计chill下,经过呢栋The Wellington见到好靓,望到上面有间pub+餐厅,再睇下openrice有备长炭串烧食,几特别咁,重有overtimed lunch set好抵,就上左去。虽然坐high chair但唔会唔舒服,因为佢枱既设计好好,可以long到对脚,唔会半天吊。睇完menu发现呢度唔只有西餐,重有印度(e.g.咖哩鸡配印度饭)、日式(e.g.蛋包饭)、中式(e.g.海南鸡饭),非常多选择,啱晒同时想食多国菜即系选择困难症既人!😂😂我地拣左一个lunch set~炭烧天多尼式澳洲120 日谷饲黑安格斯肉眼配薯条沙律,天多尼即系用左印度Tandoori chicken既做法,用香料酸奶腌制,所以块肉眼扒会变到橙橙红红。我地叫左medium,食落唔韧,chargrill完之后系超级香好好食!不过坑纹位㶶左啲啲。薯条质感似薯格,加左啲香辣粉几惹味。沙律菜新鲜,配埋醋好开胃。set重额外包一兜沙律、汤同餐饮,呢兜沙律配千岛酱,我地觉得沙律配醋好食好多。汤系番薯西洋菜忌廉汤,好重西洋菜味,似我妈煲西洋菜老火汤阵味😂感觉
我地拣左一个lunch set~炭烧天多尼式澳洲120 日谷饲黑安格斯肉眼配薯条沙律,天多尼即系用左印度Tandoori chicken既做法,用香料酸奶腌制,所以块肉眼扒会变到橙橙红红。 我地叫左medium,食落唔韧,chargrill完之后系超级香好好食! 不过坑纹位㶶左啲啲。薯条质感似薯格,加左啲香辣粉几惹味。沙律菜新鲜,配埋醋好开胃。 set重额外包一兜沙律、汤同餐饮,呢兜沙律配千岛酱,我地觉得沙律配醋好食好多。汤系番薯西洋菜忌廉汤,好重西洋菜味,似我妈煲西洋菜老火汤阵味😂感觉似中西合壁!又几好味~
一向好钟意食Spaghetti Aglio e Olio,见到有呢个蒜片榄油虾即刻要mark定😍😍🤣好好食啊!蒜味超香,虾爽弹而且份量好多,差不多有十几只接近廿只!重有蒜蓉法包同饼干条,蒜蓉法包劲脆,加埋啲蒜片一齐食,蒜味double up😂👍🏻
当然唔少得叫备长炭串烧~
明太子酱墨鱼串系将墨鱼切成条状,配埋咸香既明太子酱一齐烧,好食,正!
厚切牛切好软腍带点爽,配上黑椒已经好好味!
白鳝烧到个皮劲脆,肉质鲜嫩唔会烧到干憎憎。加啲柠檬汁更正!
鸡胸肉骨即系个条白色透透地明既脆骨,佢系连左少少鸡胸肉, 呢个加啲辣粉好食啲,不过唔好加太多,我就系以为唔多辣,加左好多手辣到痺😂😂
咁啱睇到佢著火🔥🔥🔥
最后重加左碟spaghetti with crab meat in creamy Sambuca suace,好creamy而且酒味几重,不过觉得偏淡,有啲单调。
我觉得值得再黎encore!overtimed lunch set真系抵,竟然系中环呢啲地方以百几蚊食到咁高质素既肉眼扒set非常少有👍🏻重有个蒜片榄油虾🦐🦐🦐令我好回味!