今次黎系二访,距离上一次相差半年,价钱都无变。再访原因真心觉抵食,质素不错,食材新鲜,CP 值高!连今次新去既朋友仔都话「好介绍!」图中✧ ✧ = ❜ᵘᵖᵉᵃᵗ ℓιкє∂ ‪^ . ̫ . ^‬午市分别有松($298)同竹($688)两个套餐,抵食入门之选我地就同上次一样都叫返「松」⚑⚐゛松 Matsu $298∝ 餐前小吃鳕鱼干 | 沙律酱烘至超脆鱼干,沾沙律酱一食就停唔到口,无得输既配搭∝ 沙律系同豆腐蓉配搭既沙律菜,沙律醋重手左浓味左少少﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋∝ 寿司九贯 ❜ ⸒⸒ ❜ᵘᵖᵉᵃᵗ ♡ຼ☺︎¹深海池鱼寿司配以紫菜酱,刺身口感顺滑鲜味² 银雪鱼寿司 ❜选用BB银雪鱼配鹅肝酱入口即溶,非常之齿夹留香³赤贝寿司加左青柠汁,赤贝爽口,wasabi 在内味道生色不少⁴赤身寿司 入面加左蕃茄酱,腌左一晚,不过我就觉带微腥⁵𫚕鱼寿司来自青森县既𫚕鱼,师博介绍,由于鱼本身较大条 所以鱼味较重,鱼香味慢慢溢出⁶ 甜虾寿司 来自鸟取的甜虾,非常之黏口,鲜味十足。而寿司顶部既系即炸虾爪,师傅提醒大家要小心睇热⁷ 拖罗寿司 ❜ ️拖罗巧肥,又系入口即溶⁸ 火炙右口鱼寿司
今次黎系二访,距离上一次相差半年,价钱都无变。
再访原因真心觉抵食,质素不错,食材新鲜,CP 值高!
连今次新去既朋友仔都话「好介绍!」
Lunch  Set  「松」

午市分别有松($298)同竹($688)两个套餐,
抵食入门之选我地就同上次一样都叫返「松」
鳕鱼干  同沙律

⚑⚐゛松 Matsu $298
∝ 餐前小吃鳕鱼干 | 沙律酱
烘至超脆鱼干,沾沙律酱一食就停唔到口,无得输既配搭

∝ 沙律
系同豆腐蓉配搭既沙律菜,沙律醋重手左浓味左少少

﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
寿司九贯 ❜ ⸒⸒ ❜ᵘᵖᵉᵃᵗ ♡ຼ☺︎
¹深海池鱼寿司
配以紫菜酱,刺身口感顺滑鲜味
² 银雪鱼寿司
选用BB银雪鱼配鹅肝酱入口即溶,非常之齿夹留香
³赤贝寿司
加左青柠汁,赤贝爽口,wasabi 在内味道生色不少
⁴赤身寿司
入面加左蕃茄酱,腌左一晚,不过我就觉带微腥
⁵𫚕鱼寿司
⁶ 甜虾寿司
⁷ 拖罗寿司 ❜ ️
拖罗巧肥,又系入口即溶
⁸ 火炙右口鱼寿司
配以黑松露酱 ,入口即溶,油脂香味令人难忘
⁹ 海胆军舰 ❜ ️
平时很怕海胆腥味的我,今次一点都不抗拒绝
拖罗手卷

∝ 手卷一贯
¹ 拖罗手卷 ❜
顶头有大量三文鱼籽,咬左一啖内藏大量拖罗鱼蓉边食边有天妇罗脆脆粒好有口感好好,略嫌酱汁多,食到后尾滴到周围都系同好浓味

﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋﹋
食哂寿司九贯加手卷真心已经好饱 ,点知原来仲有
茶碗蒸

∝ 蒸蛋
劲足料茶碗蒸!三文鱼、菇 、粉丝 、年糕 、蟹柳
∝ 面豉汤
第一啖饮落系劲重虾味,好好饮
∝ 雪糕
有豆腐/芒果/ 朱古力 三个味选

✰ 订座时记紧要求坐bar 台
✰ 午市价钱抵食好多,晚市入门都要一千过外了
✰ 要嫌的话可能因人手较缺的关系,服务略为欠奉
✰ 另收加一服务费
2021-10-08