餐厅: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2024-10-22 224 浏览
难得周末可以去轻松吓,食个午餐就拣一间个vibes chill啲嘅餐厅行过见到呢间德国餐厅都几正,一于试吓!呢间餐厅有weekend brunch供应,最正系依家做紧啤酒节限定餐牌及Beer Pass 啤酒通行证,超级抵食!一坐低,我哋就比「脆皮烧猪肘配酸椰菜及炸薯角(2位用)」($488/2位)吸引咗!呢个Set仲包自助沙律Bar,Bar嘅选择都好多,款式好丰富:冻肉盘、烤薄饼、冻海鲜、甜品、粟米忌廉汤等等,一应俱全我哋最钟意食佢哋嘅牛舌粒同猪肋骨,两款嘅味道都好浓郁,好juicy,二如果食得太腻嘅话,又可以食下好多汁嘅翠玉瓜,又或者自己捞啲沙律嚟食,感觉轻盈啲!而主角烧猪肘都好惊艳!差唔多全场都有嗌,劲劲劲大只猪手,再由侍应帮忙分割,份量爆足,再加埋好脆好香嘅薯角同杂菜,十分惹味!我几钟意佢份猪手焗得香脆之余,猪肉咬落有足够胶质,非常软糯,而调味方面又唔会太咸,加埋啲黄芥辣食,真系非常滋味又饱肚套餐亦包括一杯即磨咖啡或茶,我哋就叫咗冻柠檬茶,消暑又消滞,享受咗一个悠闲又饱足嘅下午!
难得周末可以去轻松吓,食个午餐
就拣一间个vibes chill啲嘅餐厅
行过见到呢间德国餐厅都几正,一于试吓!
呢间餐厅有weekend brunch供应,
冻肉盘、烤薄饼、冻海鲜、甜品、粟米忌廉汤等等,一应俱全
二如果食得太腻嘅话,又可以食下好多汁嘅翠玉瓜,
又或者自己捞啲沙律嚟食,感觉轻盈啲!

而主角烧猪肘都好惊艳!差唔多全场都有嗌,
劲劲劲大只猪手,再由侍应帮忙分割,份量爆足,
再加埋好脆好香嘅薯角同杂菜,十分惹味!
而调味方面又唔会太咸,加埋啲黄芥辣食,真系非常滋味又饱肚

套餐亦包括一杯即磨咖啡或茶,我哋就叫咗冻柠檬茶,
消暑又消滞,享受咗一个悠闲又饱足嘅下午!
2024-10-19
$268.4 (晚餐)