2018-08-19
炎炎夏日,香港人仍然好钟意打边炉!约埋朋友打下边炉吹下水,系人生一大乐事!今日黎到火锅英雄,餐厅座位好宽敞,大部份都系卡位,坐得好舒服!打边炉酱料好重要,二话不说,先出去酱料自助bar拎酱料!呢度既酱料好齐全,就连陈醋都有(一般餐厅比较少有)先黎小食,有八款之多令我最深印象既系青瓜、云耳、椰菜,酸酸辣辣咁,好惹味!餐厅好贴心。准备左围裙俾客人,就算俾难清洗既麻辣汁整到都冇有怕火锅叫左跳水田鸡锅(麻辣味)哗!红卜卜咁,见到都辣呀!锅内有好多田鸡肉,虽然早已在锅内,但肉质仍然嫩滑,味道鲜甜,好食!浸过辣椒,令田鸡肉味道更升华,香味浓郁,同时可以食到麻、辣、咸、香、嫩美国极品肥牛(小):肥牛呈鲜红色,油脂分布平均,条纹清晰可见!肉味好浓,肉质鲜嫩,配上麻辣锅,超好食!食咁辣既麻辣锅又点可以冇野饮呢,我地叫左支洛神花茶,味道酸酸甜甜,正好中和麻辣味招牌四宝丸有手打墨鱼丸、鲜虾丸、鲮鱼丸同牛肉丸!全是手打,口感爽口弹牙!特别系牛肉丸同鲮鱼丸味浓,几好味!呢个绍粉好爽口,吸收晒啲麻辣香味,超好食,再加啲陈醋一齐食,好似食紧酸辣粉咁,好味啊临走时先睇到,原来午市、下午茶时段同宵夜时段(9点后)都有8
火锅叫左跳水田鸡锅(麻辣味)哗!红卜卜咁,见到都辣呀!
临走时先睇到,原来午市、下午茶时段同宵夜时段(9点后)都有8折优惠,等我下次book宵夜先