2023-04-06
今日黎到我自己一直好钟意既哩间餐厅💕餐厅面积宽广,占地6000尺,而且装潢时尚雅致,用上不少画作、雕塑布置,相当用心,好适合情侣黎约会或庆祝🌹入面仲有独立VIP房及酒吧区域。餐厅主打意、日菜式,食物精致,味道上佳,质素绝对值得拎米芝莲🌟✨餐前小食🔸黑松露枝豆配薄脆片枝豆均匀沾上黑松露酱,味道香浓,薄脆片加上墨西哥酱,香脆可口。🔸海胆蛋糕因为同行朋友生日,所以专登叫左个哩到既特色~海胆蛋糕,侍应上菜既时候会点埋蜡烛🕯️成件事真系好靓好有feel🔥而且蛋糕上面系满满既海胆同三文鱼籽,新鲜又好味,有朋友生日既话,绝对系必点推介👍🏻✨Set Pazzesco $788 per person + wine pairing $388🔸Smoked Beef Tartare哩个非常有惊喜❗️烟熏和牛他他混合萝卜渍物、高菜渍物,再加上希灵鱼鱼子酱,食落去口感相当丰富,旁边仲加上纸米卷,好食推介👍🏻🔹Japanese Scallop哩道菜店员会喺客人面前即时制作,先用火枪炙烧带子,之后加上餐厅特制酱汁及𩽾𩾌鱼肝碎,带子大粒又鲜甜,亦系非常好食🔹Miso Crab Pot Rice饭入面材料丰富,有松叶蟹肉、
✨餐前小食
🔸黑松露枝豆配薄脆片
🔸海胆蛋糕
🔸Smoked Beef Tartare
🔹Japanese Scallop
🔹Miso Crab Pot Rice
饭入面材料丰富,有松叶蟹肉、三文鱼籽及蟹膏,店员仲会加上生鸡蛋,之后帮我地捞匀,食落去蟹味十足~
🔸Toothfish
西京烧面层焦脆,内里鱼肉嫩滑,带有淡淡奶油香,仲配有蘑菇天妇罗及西兰花。
🔸Kagoshima Sirloin +280pp
哩道牛又系不得了❗️肉质鲜嫩,牛味香浓,真系相当高质素,另配有日式烧茄子,必食推介👍🏻
⚡️Sweets
🔸CREMIA soft serve with lemon zest $168
北海道牛奶雪糕香滑富奶香,即场洒上既海盐同柠檬屑,令雪糕味道更清新,底层仲有雪糕筒薄脆,食落能够增添口感,系一道非常出色既甜品👍🏻
整体黎讲,餐厅环境时尚雅致,食物用料上乘,每一道菜都相当出色,绝对系情侣约会同庆祝既上佳之选💕