💚 嚟紧年尾呢几日仲有圣诞, 除夕等节日,如果你哋仲未约去边度食饭,我好推荐可以试吓OZAKAYA既 festive tasting menu!去到呢个月31号乍!当然过左都有其他tasting menu🥰❤️ 八道菜嘅晚餐价钱系 $1080 per person,以晚餐来讲其实唔算贵~ 仲包每位一杯指定香槟, 白酒或红酒,抵!💚 咁等我哋睇吓你八道菜有咩食😁❤️ 1️⃣ 埼玉县果糖番茄🍅底下有柚子软冻,少少酸非常开胃。上面仲加咗紫苏叶。平时我唔食生蕃茄🙈 但系呢个蕃茄冇好”生”嘅味道,所以我全部食晒😆✌🏼💚 2️⃣ 第二度嘅前菜我非常钟意😍♡ 南瓜柚子脆挞,配上牡丹虾♡ 生牛肉片包住牛肉他他同鹅肝酱♡ 海胆多士 。海胆多士用上紫海胆,加上松露酱同煎得香脆即多士,好好味!❤️ 3️⃣ 季节刺身五款当日刺身有♡ 鱼子昆布+ 帆立贝 ♡ 中拖罗 ♡ 油甘鱼,中间包住𩽾𩾌鱼干♡ 炙烧鲣鱼,配上炸蒜点缀 ♡ 池鱼全部刺身都有佢哋独特既调味同配搭,仲好新鲜添!😚💚 4️⃣ 北海道毛蟹毛蟹已经拆肉,食既时候好方便配左青柠柚子醋汁,日本青瓜,柚子肉同腌制过的黑豆。一齐食配搭刚刚好!❤️ 5️⃣ 鲍鱼鲍鱼已经切粒,底下既系葱油肝
去到呢个月31号乍!
当然过左都有其他tasting menu🥰
💚 咁等我哋睇吓你八道菜有咩食😁
❤️ 1️⃣ 埼玉县果糖番茄🍅

💚 2️⃣ 第二度嘅前菜我非常钟意😍
♡ 南瓜柚子脆挞,配上牡丹虾
♡ 生牛肉片包住牛肉他他同鹅肝酱

❤️ 3️⃣ 季节刺身五款
当日刺身
♡ 鱼子昆布+ 帆立贝 ♡ 中拖罗
♡ 油甘鱼,中间包住𩽾𩾌鱼干
♡ 炙烧鲣鱼,配上炸蒜点缀 ♡ 池鱼
全部刺身都有佢哋独特既调味同配搭,仲好新鲜添!😚

💚 4️⃣ 北海道毛蟹
毛蟹已经拆肉,食既时候好方便

❤️ 5️⃣ 鲍鱼
鲍鱼已经切粒,底下既系葱油肝酱
而有机芹菜根 同 清新既青苹果🍏就可以中和葱油嘅油腻感

💚 6️⃣ 主菜二选一,我同妈咪叫左各一再share食😁
♡ 龙虾🦞 系波士顿龙虾
伴碟有云丹(即系海胆),山芋 ,同紫芋千层
紫芋千层入口香脆,不比主菜失色

♡ 和牛西冷. A4 和牛,配黑蒜酱汁
每块牛都会见到满满嘅油脂,分布平均,入口油香满溢🤤🤤好好食!

❤️ 7️⃣ 鱼介青海苔意大利饭
Risotto口感perfect👍🏼 上面有炸脆左既日本白饭鱼,同用柠檬汁腌过的鲣鱼
份量细细地反而几好,食完都不会太腻

💚 8️⃣ 甜品!日本次郎柿
脆饼意式雪糕 + 朱古力脆脆 + 生姜沙冰 既配搭