2022-09-27
周末去旺角行街,又想打边炉,又想食d台湾野,即刻醒起牛大人,overall质素好高,我地5点钟去到,都已经好full,人气依旧,拣左最贵既极上和牛吃到饱 (19:30前离座)每位$288+10%, 所有野食都keep住有水准~ 一定会再访😝汤底✨火锅汤底🍲一共有10款,每款各有特色,之前试过台湾凤梨鸡锅和阿嬷养生浓汤锅,酸甜开胃,呢次就拣个浓味d既,牛大人红烧牛骨锅,汤底牛味好重,好惹味,配料唔洗点酱都已经好够味🤤肉类✨安格斯牛小排🥩依然表现出色,油花分布均匀,肉质嫩滑,入口好腍😎澳洲和牛M5牛肩卷牛味浓郁,有口感☺️SRF美国黑牛后腿肉系期间限定,油脂分布均匀,牛味重😚每位更赠送两粒澳州和牛牛丸,入口弹牙,充满牛脂香火锅配料✨自助区有许多蔬菜🥬、丸类和各款面食,都可以自助QR code落单,选择多多。推荐美人花胶口感爽滑,具嚼劲,encore左几转😍鲜甜海虾🦐几大只,肉质鲜美,食落爽弹🤤新鲜沙白都无沙,只只都有肉😙小食✨今次试左鱼香皮蛋豆腐都唔错,皮蛋甘香软绵、豆腐口感嫩滑😋✨真猪小香肠依旧必食,清脆有嚼劲,整得好香口😝饮品✨饮品区有好多汽水、樽装茶、纸包饮品、更有自家制冷泡茶,清香甘
汤底
肉类
火锅配料
小食
✨今次试左鱼香皮蛋豆腐都唔错,皮蛋甘香软绵、豆腐口感嫩滑😋
✨真猪小香肠依旧必食,清脆有嚼劲,整得好香口😝
饮品
✨饮品区有好多汽水、樽装茶、纸包饮品、更有自家制冷泡茶,清香甘甜,甜度适中,今次仲饮左黑糖珍珠鲜奶,Like&Follow 社交平台, MeWe就可以免费有一本,味道有惊喜,同出边奶茶舖味道差唔多,好有台湾感觉🥰
✨甜品拣左Movenpick strawberry, 味道香浓,甜度适中,完美嘅一餐💕