2022-04-13 68 浏览
😆仲未有机会食到嘉多利 (其实系唔想排咁耐队🤣),我地经过旺角呢间「红豆烘焙」,见到有一直好想试嘅人气法式布丁面包,又咁啱就到下午3:00,佢每日嘅出炉时间,一于排队试下😆 2:45pm左右目测有十几人嘅排队人龙,对比嘉多利较少人排,唔洗排咁耐,食嘅意欲都高D😂 但开卖未到大约半个钟就卖晒😂真系好癫🤣🤣佢有3款口味,原味、焦糖、朱古力,我地都买晒黎试😋 全部法式面包都好松脆,建议15分钟内趁热进食,我地部分拎咗返屋企软身咗,可以用气炸炉/ 焗炉加热,就会回复香脆😍😍➡️”焦糖布丁面包”,我地最钟意食嘅口味,鸡蛋布丁好滑溜,蛋香味好出,上面铺咗层烧到薄脆嘅焦糖,焦糖汁渗入面包,唔会好甜,配搭一流!👍🏻👍🏻➡️”原味布丁面包”,同焦糖口味差唔多,如果觉得焦糖都已经甜嘅,可以拣食原味,一样好正!➡️”朱古力布丁面包”,朱古力味几香,有少少偏甜,盖过咗蛋味香,钟意食朱古力嘅朋友可以一试~🔹 原味布丁面包 ($15)🔸 焦糖布丁面包 ($18)🔹 朱古力布丁面包 ($18)希望之后有机会食到嘉多利嘅法式布丁面包,就再同大家比较分享下😆

布丁面包
焦糖布丁面包

🔹 原味布丁面包 ($15)
🔸 焦糖布丁面包 ($18)
🔹 朱古力布丁面包 ($18)

2022-03-05
布丁面包