2023-11-07
话说系优惠订购平台订咗四位7:45大闸蟹任食套餐顺便庆祝朋友生日谂住早啲拎个蛋糕上去俾个惊喜朋友大约7:30上到去,见到都比较少楼面所以冇人接待,就问一问啲执枱嘅职员佢就叫我去收银收银附近有一个啱啱同完客人讲嘢嘅黑衫呀姐(应该系职位比较高级)唔系执枱𠮶啲我同佢讲订咗四位7:45想放低个蛋糕先佢就求其指左张枱俾我,叫我坐低先,我话未齐人转头再上嚟(因为我要扮冇上过黎落去同个朋友join 返 ) 等升降机嘅时候,[𠮶个黑衫阿姐同我讲话要收切饼费$100,我同佢讲唔系喺度食](因为都任食谂住会食到好饱,所以冇谂住喺度食个蛋糕)[𠮶个黑衫呀姐回覆返我:咁你摆喺度做咩啊?]???????第一日做楼面定系第一日做餐饮业啊???就算我未做过,去个食肆光顾帮客人keep蛋糕都好正常,不过我都好有礼貌咁回覆佢因为转头喺度食嘢蛋糕会溶,就去返join我个friend跟住我哋四个人上到去,佢问我哋喺边度book,我答佢优惠订购平台,佢话要扫code,跟住我就喺email𠮶度揾,优惠订购平台又要登入又要验证,𠮶度又要唔系好收到大概等咗1分钟𠮶个黑衫呀姐中间’接‘ 咗两下 系发出唔耐烦‘接’一声,格十几秒再’接
顺便庆祝朋友生日
谂住早啲拎个蛋糕上去俾个惊喜朋友
大约7:30上到去,见到都比较少楼面
所以冇人接待,就问一问啲执枱嘅职员佢就叫我去收银
我同佢讲订咗四位7:45想放低个蛋糕先
[𠮶个黑衫呀姐回覆返我:咁你摆喺度做咩啊?]???????
第一日做楼面定系第一日做餐饮业啊???
𠮶个黑衫呀姐中间’接‘ 咗两下 系发出唔耐烦‘接’一声,格十几秒再’接‘多一声 😱😱😱如果 我后生几年我一定同佢开左波
不过算,今日嘅目标系庆祝生日同埋食蟹,我忍,发现年纪越大容忍度真系越高,差唔多就嚟冇底线。
讲返啲蟹
四个人大概嗌咗20几只,全部都系乸,全部硬膏,都多膏,每人送一只鲍鱼,四个人一碟豆苗,稀过水嘅杨枝甘露任拎,点皮鸭都系,冻不过只鸭都可以接受,同$99/1只𠮶啲差唔多
整体来讲食完系唔饱不过系好滞,如果你真系想饱佢都有饭可以俾你任食😂
其实最好算系𠮶度嘅执枱阿姐好勤力系咁帮你转碟