2019-09-24
今晚黎到何文田,呢条航都有好多感觉比较chill 既食肆,我地拣左呢间cafe~~~~~一入到去个感觉其实都真系几舒服,可能系平日既关系,餐厅只系有几枱,唔系好full~~~~我地叫左芝士菠菜三文鱼risortto, 香蒜蟹肉意粉,芝士薯条,热朱古力同热cappuccino~~~~上网见到有3D立体拉花~~~都几得意但我地就冇试,就咁普通拉花都已经唔错! 先讲下d野饮,cappuccino 既龙猫好得意,味道都唔错,正正常常,又未至于好有惊喜~~热朱就水准之上,拉花都好有心机!之后到野食,我觉得呢间铺头既野食真系好好好好好好食!!! 我可以好肯定厨师系真系试左道菜系好食先放系餐牌!见到厨师都系好后生,但估佢唔到煮野咁好食!先讲芝士菠菜三文鱼risotto,呢个饭所有野夹埋一齐真系好食到唔识讲,佢用个只唔系cheap芝士,但系边款我就唔系好识,总知成个配搭系好夹!同埋都只系$98!可能你会话份量少左d wor, 但系呢个价钱呢个味道绝对对得住有余!跟住到香蒜蟹肉意粉,呢个意粉又系另一令人惊喜之作!食落估佢唔到阵辣味又几夹!意粉软硬程度岩岩好!绝对唔会over/undercook! 最后系
最后系芝士薯条,好少成餐饭由头到尾d野都系咁好食... 芝士薯条用既芝士都一样唔系cheap野,本身谂叫左芝士薯条都唔驶俾茄汁我啦,点知当你食到滞滞地个阵,将d薯条点番个茄汁又会开胃番同埋食得多d!毕竟就咁啪哂成碟都真系会漏~~~~
呢间cafe强烈推介大家要支持支持!食物水准一流!