2021-11-21 41 浏览
一向偏爱煎茶、玄米茶、焙茶、抹茶🍵 等等既日式茶饮, @kochaya_tea 小茶屋正正主打就系呢4款,而茶叶都系日本近江直送,我好钟意佢个罐,好小见到拉环包装,打开Ka一声唔知以为自己开啤酒😂🌈今日试佢三款唔同茶底😎❥ 鲜奶玄米茶红豆 $38绝小有玄米茶茶底,一开巳经闻到茶香,玄米茶浓郁香醇,配上鲜奶感觉好滑,鲜奶份量唔会太多,不用担心盖过茶味,红豆好绵,成个配搭超正,大推❤️‍🔥❤️‍🔥❥鲜奶黑糖珍珠焙茶 $38靓纯既焙茶系会有小小苦涩味,但加上黑糖珍珠中和,唔会过甜,珍珠仲好烟韧弹牙💯💯💯❥菠萝百香果煎茶加椰果 $36两者加埋一定系绝配,酸酸甜甜劲醒胃,入面仲有🍍菠萝肉,加埋椰果口感丰富,配煎茶非常清新💛💛💛所以茶饮都可加配料✨有蜂蜜爆爆珠、椰果、红豆、芦荟、珍珠等等另外见到有玄米茶朱古力🍫下次要试呢个😆

🌈今日试佢三款唔同茶底😎

❥ 鲜奶玄米茶红豆 $38

❥鲜奶黑糖珍珠焙茶 $38

❥菠萝百香果煎茶加椰果 $36

所以茶饮都可加配料✨
有蜂蜜爆爆珠、椰果、红豆、芦荟、珍珠等等
另外见到有玄米茶朱古力🍫
下次要试呢个😆