2019-04-02 45 浏览
我同朋友夜晚9点几黎到呢间泰国餐厅食dinner,间餐厅超大同新净,装饰又靓,灯光昏暗,好有feel!一入门口就见到有好大架车,岩晒影相打卡,我未见过D餐厅有架车系度!同埋都有几个位系间左比一group人坐,如果想同几个朋友有私人空间地食野,可以book位时要求坐呢D位,其他位置都好阔落,服务态度都好好。咁夜就唔嗌太多野食喇,所以嗌左个软壳蟹卷,炒通菜,同埋芒果糯米饭食。我钟意D软壳蟹冇一层好干又厚既炸皮,呢个软壳蟹既皮脆扑扑,最得意既系有一条条面系入面,点埋个醋黎食真系好开胃。个通菜令我好惊喜,系好入味,虽然虾酱味唔系十分浓,但有好香蒜蓉同埋少少辣,D菜亦都好嫩好新鲜,食到唔停口呀!食完上面两样野后,waitress好醒目地收埋我地既碟,上个芒果糯米饭,上既时候D糯米饭系有烟架!D芒果好甜又多汁,椰汁又够多,呢个芒果糯米饭比出面果D好食,我好满意呀!咁样食法我同朋友两个人都够饱喇,我高度推介呢个餐厅。

咁样食法我同朋友两个人都够饱喇,我高度推介呢个餐厅。
软壳蟹春卷
泰式虾酱炒通菜