2024-07-07 95 浏览
难得今日同朋友聚会 特登揾咗呢间位于铜锣湾霎东街楼上嘅餐厅食饭 呢间ciclo主要以型格黑色格调为主采用彷石墙、柔和灯光营造神秘浪漫气氛 而且座位非常阔落坐得好舒服 我哋分别叫咗几款嘢食 同埋佢哋呢度嘅特色Cocktail AppetiserUni Lobster Bisque Arancini $228 🌕🌕🌕🌕🌖- 炸饭球配合咗龙虾汤汁加上芝士嘅risotto同埋新鲜海胆 每啖都充满鲜甜滋味 口感非常丰富Oyster Ceviche $108🌕🌕🌕🌕🌘生蚝有种淡淡清酒味清酒,再加入紫苏油 紫苏酒及车厘茄浸泡著 虽然唔系好大粒 但只只都肥美饱满 啖啖鲜甜MainDrunken Crab Pasta $228🌕🌕🌕🌕🌗-松叶蟹配上辣油再加上炸香蒜 淋在煮好嘅墨汁意粉上 一上枱已经香气十足 而且蟹肉上面仲有淡淡嘅花雕酒味 鲜味同口感都一流 推介推介Crispy Short Ribs $268🌕🌕🌕🌕🌖牛坑腩完全拆晒骨 烧到外脆内软 煮到好腍 食落油脂丰富但又唔会太油腻 个人好钟意点少少红酒山楂酱汁同牛油薯蓉一齐食 薯蓉劲creamy 一齐食口感非常丰富CocktailSalt Babe
我哋分别叫咗几款嘢食 同埋佢哋呢度嘅特色Cocktail

Appetiser

Oyster Ceviche $108🌕🌕🌕🌕🌘

Main
Drunken Crab Pasta $228🌕🌕🌕🌕🌗

Crispy Short Ribs $268🌕🌕🌕🌕🌖

Cocktail
Salt Babe $120🌕🌕🌕🌕🌖
你杯鸡尾酒非常特别杯边为上咗一层盐 饮落会饮得出佢系用咗用陈皮 咸青柠同蜂蜜先咸后甜嘅味道 非常特别

Bao Guk $120🌕🌕🌕🌕🌘
呢杯酒卖相非常之靓 系用rum做base 再配合洋甘菊 成个感觉好Fresh好新鲜

#香港美食
#香港好去处
#打卡餐厅
#晚餐推介
#铜锣湾晚餐
#铜锣湾美食
#铜锣湾好去处#浪漫餐厅
Uni  lobster  bisque  arancini
2024-07-03