2017-04-05 2177 浏览
话说好耐都冇食过一餐中上价钱既餐厅, 真系怕自己女友咋型, 见今日星期日, 一于打去BOOK定枱, 比个惊喜比佢先, 当然事先更系唔好讲比佢知, 当系一个惊喜啦..大约7点左右就去到铜锣湾附近, 上到去就见到有几枱人等, 好彩我一早约定冇几耐就入左去坐底啦MANU 好出众, 佢用左仿真皮去做封面, 好有手感系点菜之前, 侍应就送上今日我地第一道菜一盘新鲜热辣既法式面包&自制青酱当搽上面包时, 我地应该都会有第一时间既感觉,就系会唔会好难食但放入口, 咬左几下之后发觉好开胃, 因为酸酸地, 个口感脆脆!冇几耐之后就上左第一道菜12安士肉眼扒 $428未上枱就已经闻到阵阵牛`肉香味我因为之前食过唔同厚度, 唔同熟度既牛扒, 觉得5成熟就已经刚刚好上菜时个排面已经好令阵阵香味牛扒已经好吸引我去切但事前先试一试薯仔, 面层有少许烧焦, 但脆口, 内层当然唔小得系软绵绵, 食完会有少许饱肚感我切第一块牛扒时, 肉汁已经流个不停, 当时我真系好肚饿,第一啖食落口, 香浓好味既肉汁已经系我嘴入面系甘"浪黎浪去" 外层亦做微脆既口感我建议大家落盐加胡椒, 已经可以带出牛扒既鲜奖口感!!饮品:Cappu

冇几耐就入左去坐底啦

MANU 好出众, 佢用左仿真皮去做封面, 好有手感
系点菜之前, 侍应就送上今日我地第一道菜

一盘新鲜热辣既法式面包&自制青酱

冇几耐之后就上左第一道菜

12安士肉眼扒 $428

未上枱就已经闻到阵阵牛`肉香味

上菜时个排面已经好令
阵阵香味牛扒已经好吸引我去切
我切第一块牛扒时, 肉汁已经流个不停, 当时我真系好肚饿,

我建议大家落盐加胡椒, 已经可以带出牛扒既鲜奖口感!!
饮品:Cappuccino

因为奶泡丰富, 口感幼滑, 甜味亦适中, 层次分明
甜品: 抹茶心太软+白朱古力雪糕 $ 118

先食心太软, 一切开就有浓浓既抹茶流出, 之后就闻就香浓抹茶味, 系我至爱既抹茶,

食落口抹茶酱暖暖地, 系口中已经感受到茶味既香醇, 蛋糕外层少脆内软, 口感独特

加上白朱古力雪糕既冷冷口感, 冷、热、脆、软四种冲击我味觉, 好正!!
2017-03-05