2022-07-31 25 浏览
最近几钟意收工去买小食、刺身配日本酒,然后夜晚同屋企人开DISNEY+睇戏!今次收工去屯门御品千之味买咗啲刺身、佐酒小食,好快就畀屋企人食哂,佢哋仲大赞好食又新鲜!刺身:三文鱼腩刺身(HKD75@5件)、带子刺身(HKD71@6件)、特大赤虾刺身(HKD92@5件)三文鱼腩件件够厚又大块,油脂丰富又无筋
入口柔韧又甘香,味道够新鲜、够浓郁,配清酒一流!带子刺身同样新鲜
口感够滑、够弹牙及爽口
味道鲜味、甘甜
平日少吃刺身的妈妈都钟意食!特大赤虾刺身真系好大只
比起平时千之味外卖赤虾仲大只啲!
肉质亮泽,虾味一流,而且肉质爽弹又有黏性,好新鲜!小食:辣味螺肉(HKD28)、芝麻八爪鱼(HKD32)、中华沙律(HKD25)三款小食同样爽口又够浓味,好过平时超市一盒盒果啲!
螺肉其实唔算辣,我平时食米线系食开三小辣,呢款对我黎讲算唔辣。
八爪鱼系好大只,平时见到都系细只,呢款大只又够弹形爽口,而且一啲唔韧,容易咬!
沙律依旧爽口、清爽,再配清酒,感觉好解暑!

三文鱼腩件件够厚又大块,油脂丰富又无筋
入口柔韧又甘香,味道够新鲜、够浓郁,配清酒一流!

带子刺身同样新鲜
口感够滑、够弹牙及爽口
味道鲜味、甘甜
平日少吃刺身的妈妈都钟意食!

特大赤虾刺身真系好大只
比起平时千之味外卖赤虾仲大只啲!
肉质亮泽,虾味一流,而且肉质爽弹又有黏性,好新鲜!

三款小食同样爽口又够浓味,好过平时超市一盒盒果啲!

沙律依旧爽口、清爽,再配清酒,感觉好解暑!