2019-12-14
上次同朋友庆祝生日,就谂住食餐好嘅啦,机缘巧合之下就见到呢间铁板烧啦,既然都系要庆祝就不如食餐好嘅啦呢间餐厅位于铜锣湾嘅心脏地带,上到去已经见到有几张枱坐满左客人,同埋见到师傅已经喺度整紧嘢食我哋坐低左之后就喺Menu度拣想食嘅套餐,佢嘅套餐都已经包括沙律前菜海鲜和牛同甜品等等,只系分别在于唔同嘅海鲜,我哋就拣咗有龙虾嘅set首先就有个好开胃嘅沙律,一粒粒嘅藜麦非常之开胃跟住就见到师傅开始准备头盘白汁银雪鱼,真系睇到师傅嘅煮食手法已经叹为观止个食物嘅摆盘都好有心思,食落去当然好好食啦,银雪鱼再加埋𠮶块烧到脆脆嘅皮好好食呀跟住就到主角龙虾喇睇住原只好大嘅龙虾系铁板到烧到渣渣声,真系急不及待要放佢落口呀食落味道当然正啦,师傅煮到个肉非常之嫩,timing啱啱好仲有梗系唔少得个A5和牛啦虽然份量唔系好大但睇到个啲雪花分布得非常之靓食落就当然系入口即溶啦食完唔使惊唔够饱,因为最后仲有个好正嘅炒饭同埋一个好清嘅鸡汤做结尾食饱饱嘅时候仲有甜品,有水果或者雪糕拣,真系好正呀,有机想食餐好嘅一定要黎呢度试吓
首先就有个好开胃嘅沙律,一粒粒嘅藜麦非常之开胃