餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2021-07-10 117 浏览
唔知有无人同小编一样系嗜辣爱好者呢😽(不过净系食到小辣咋~)有间备受吹捧嘅麻辣烤鱼餐厅 仲有各款川菜更推出首创嘅凤梨香辣豆花烤鱼💛 决定试一试!🔖 江团鱼 (凤梨香辣豆花烤鱼)共有三款鱼可以选择 海鲈鱼、江团鱼、凌波鱼「海鲈鱼」肉质较滑同厚实「江团鱼」属高蛋白的鱼类 而且脂肪含量非常低重点系鱼骨大条鲜明 没有小刺骨「凌波鱼」肉质细嫩 亦都系无咩小刺骨口味亦有多种选择 真系好难选择😂▪️麻辣鱼春鱼香豆花▪️黄金香辣海鲜豆花▪️凤梨香辣豆花▪️鲜花椒BB豆花▪️活火山泡椒剁椒豆花▪️毛血旺香辣▪️老坛酸菜豆花▪️黄金蒜香鱼 (唔辣)由于样样都好似好好食咁 于是拣佢首创嘅招牌于是就拣咗「凤梨香辣豆花」喇💛味道好特别 令鱼肉辣辣地又带点凤梨鲜甜真系别有一番风味٩(„❛ ֊ ❛„)♪小编仲加咗圆薯粉同土豆 索晒汤汁 简直一流但薯粉比起本身包埋嘅宽粉 则觉得后者比较好食
唔知有无人同小编一样系嗜辣爱好者呢😽
(不过净系食到小辣咋~)
有间备受吹捧嘅麻辣烤鱼餐厅 仲有各款川菜
更推出首创嘅凤梨香辣豆花烤鱼💛 决定试一试!

🔖 江团鱼 (凤梨香辣豆花烤鱼)
共有三款鱼可以选择 海鲈鱼、江团鱼、凌波鱼
「海鲈鱼」肉质较滑同厚实

▪️鲜花椒BB豆花
▪️活火山泡椒剁椒豆花
▪️毛血旺香辣
▪️老坛酸菜豆花
▪️黄金蒜香鱼 (唔辣)

由于样样都好似好好食咁 于是拣佢首创嘅招牌
于是就拣咗「凤梨香辣豆花」喇💛
味道好特别 令鱼肉辣辣地又带点凤梨鲜甜
真系别有一番风味٩(„❛ ֊ ❛„)♪
小编仲加咗圆薯粉同土豆 索晒汤汁 简直一流
但薯粉比起本身包埋嘅宽粉 则觉得后者比较好食
江团鱼 (凤梨香辣豆花烤鱼)
土豆
圆薯粉
江团鱼 (凤梨香辣豆花烤鱼)