2012-10-15
以前放工行返屋企o既其中一条路线都会经过 HERO , 地标黎讲 , 佢应该系属大角咀 , o系港湾豪庭o个边 , 或者可以话o系九龙"大酒店"对面呢度主要系食三文治 , 焗薯 , 沙律 , 仲有得饮下咖啡 , 食下 cheese cake 以前其实都有兴趣黎试 , 只系一直都未食到佢 , 直到见到有团购 , 只须 $ 29 就有一个三文治套餐 , 即刻自行决定买左两张 , 因为食面包薯条o既 , 唔使问都食妳一定钟意o家啦 ~ 呢店系自助形式 , 自己拎 Menu 睇完就去收银柜枱o个度买票 , 再等叫号码 , 我见店内有两部号码显示器 , 方便多客人o既时候就算嘈得济听唔到店员叫号码都可以有得睇返 , 唔错o既设施 ^^我地拣左一个招牌o既肉眼牛扒三文治 , 同黑椒烟薰牛肉火腿三文治开放式厨房 , 可以睇住店员制作三文治 , 大约等左五分钟就有得攞喇 1. 肉眼牛扒三文治~ 比我想像中大份 , 三文治系用法包造o既 , 热烘烘又香又脆 , 无平时大大条o既法包密度咁高咁烟韧 , 个芯系好软但又保留嚼劲 ,比较奶油猪o个种包又未至于系咁软熟 , 个皮系脆无咁猪仔包咁易散口感就系介乎o
因为食面包薯条o既 , 唔使问都食妳一定钟意o家啦 ~
1. 肉眼牛扒三文治
口感就系介乎o系长法包同葡式猪仔包之间 ,总之就好好味啦 ~~
肉眼牛扒唔系一块完整o既牛扒 , 而系切左薄片o既牛肉 , 容易撕开
牛肉以烧汁调味 , 不算太浓太惹味 , 可以保留牛肉o既原汁原味
烧汁带点酸 , 配合清新爽甜o既红洋葱及生菜 , 相当美味可口,
而面包上涂o既牛油都好香好浓滑 , 应该系巴黎牛油 , 同牛肉好夹
却有芥茉汁o既刺激辛辣 , 佢唔似平时食热狗o个 d 芥苿酱
系比较而且味道重得黎无咁刺鼻呛喉 , 混入香甜爽脆o既配料
对于我呢 d 唔太喜好芥苿o既食客黎讲都觉得呢个汁几易入口
讲到黑椒烟薰火腿 , 当然都相当不俗 , 份量一 d 都唔少 ,
大大片折起一半 , 变得更有口感 , 堙薰味浓 , 咸香同黑椒味洽到好处
~ 粗大厚身o既新鲜薯条 , 最钟意有 d 位有条边仲有 d 薯皮 , 好香脆
同时薯味十足 , 唔会觉得好油腻 , 正 !! 跟餐份量亦绝不吝啬 !
## 呢个套餐仲跟一杯饮品 , 叫左两杯汔水 , 都唔细o家 ~ $ 21 真系劲抵
我睇过佢 d 原价都唔算好贵 , 绝对值得再黎试埋其他口味o既三文治 ,
仲有焗薯 , 似乎都会唔错 , 假如再见到有团购套餐 , 可谓万物错过呀 !!