2024-07-08
今日唔需要返工,于是与班友人嚟到天后嘅天空虎啸体验下海鲜蒸气火锅嘅滋味。openrice上面对呢间餐厅嘅赞赏,我哋一见就决定左试吓~❣️当然唔会错过阿拉斯加长脚蟹同龙虾海鲜蒸气刺身套餐$888,呢一餐真系太丰富啦! 🥘🥣➡️ 首先,罕见嘅法国蓝龙虾,每位一半,食落去龙虾肉质弹牙又鲜美,吃货如我食完仲想再食~Nice~➡️ 再嚟就系阿拉斯加长脚蟹,新鲜无比,肉嫩且甜,只需简单一蒸就可以食到海洋嘅鲜味,味道嘅话就更加不用多说啦~➡️我哋又试到苏格兰刺身带子, 我哋就系用海鲜营养丰富嘅海草, 实在好满足!✅最后我地仲有部分人就点左每日手打鲜制嘅墨鱼滑同虾滑,呢个真系香口美味,食落口既滑又弹,配上清新嘅蔬菜汤底,简直系绝配~另外,佢嘅服务员真的很亲切,仲好快手💯‼️尤其是喺忙碌嘅晚餐时段,能够用心接待每一位客人,真系高水准的认真态度。
当然唔会错过阿拉斯加长脚蟹同龙虾海鲜蒸气刺身套餐$888,呢一餐真系太丰富啦! 🥘🥣 ➡️ 首先,罕见嘅法国蓝龙虾,每位一半,食落去龙虾肉质弹牙又鲜美,吃货如我食完仲想再食~Nice~
➡️我哋又试到苏格兰 刺身带子, 我哋就系用海鲜营养丰富嘅海草, 实在好满足!