好耐未去过泰国啦,所以突然间好挂住𠮶度啲船面。知道铜锣湾呢间泰浓面都好正宗,咁就去试吓食啦。餐厅装修都好有特色好似去咗泰国嘅小食餐厅咁。首先叫咗个泰式拼盘,入边有炸虾饼,炸鸡翼同埋芝士云吞。个虾饼炸得好香口,而且入边啲虾仲系弹牙嘅,加埋啲泰式辣将一齐食酸酸辣辣咁样好好味。另外仲叫咗个青木瓜沙律,呢个青木瓜沙律朋友话劲好食食完之后仲要打包左嘅返屋企。😂而我都觉得系水准之上嘅,因为个汁酸味味,而且加咗虾米所以好香口好开胃,而且啲花生好正!至于主菜方面我就同朋友叫咗个鸡肉船面同埋个海南鸡饭。船面个汤好正宗,而且个粉仲可以有唔同嘅选择。鸡肉好滑嫩,而且仲有大量嘅冲同埋炸香蒜搞到成个汤再加分啲。至于海南鸡饭就同样有返咁上下水准,虽然鸡嘅做法同啱啱𠮶个薯片就有啲唔同,但系都一样咁好食。鸡肉点埋啲酱汁配埋油饭一齐食都好唔错呀!