2024-07-08
几个女仔聚埋一齐,除咗吹水讲八卦之外,梗系唔少得周围食好西打卡啦🤩!啱啱过去嘅 Weekend,热死辣辣唔想系条街到晒🌞,一于约埋朋友嚟呢间最近好 Hit 嘅楼上 Cafe,叹番个甜品,影下靓相啦!可能因为过咗食饭时间,都唔系好需要排队就入到,餐厅分咗室内、室外 2 个 Area,室外影相几有 Feel,但怕热嘅我哋都系决定留番喺冷气地方😬.今次叫咗 2 个小食同 2 个主菜一齐 Share~首先出场嘅就系惹味嘅小食拼盘啦,有鸡翼、炸虾、番薯条,全部热辣辣又脆卜卜,点埋茄汁食邪恶又美味!(ps. 食完记得饮番杯凉茶,如果唔系生痱滋就唔好啦).钟意牛油果嘅我🥑,就额外叫咗嘅牛油果酱三文鱼墨西哥脆片慢慢叹~啖啖嫩滑嘅三文鱼粒、搭上 Creamy 嘅牛油果酱,同惹味嘅 Doritos,好味程度 5粒🌟,系我成餐饭嘅 MVP!.主食方面叫咗佢哋 Signature 嘅手工龙虾汁意粉同鸡胸肉 Rissoto,义大利饭以南瓜汁煮成、食落甜甜地又好 Creamy,饭粒粒粒分明仲有超多菇片,朋友食得超开心!.我自己个人就比较钟意意粉多啲,海鲜味劲浓嘅汁配埋超烟韧嘅手工意粉、同啖啖龙虾肉🦞,超级满足呢
钟意牛油果嘅我🥑,就额外叫咗嘅牛油果酱三文鱼墨西哥脆片慢慢叹~啖啖嫩滑嘅三文鱼粒、搭上 Creamy 嘅牛油果酱,同惹味嘅 Doritos,好味程度 5粒🌟,系我成餐饭嘅 MVP! .
我自己个人就比较钟意意粉多啲,海鲜味劲浓嘅汁配埋超烟韧嘅手工意粉、同啖啖龙虾肉🦞,超级满足呢😋。
最尾当然唔少得用一份靓甜品收尾啦,蛋糕上面覆盖住香甜嘅麻糬奶盖,抹茶味又超香浓,甜度啱啱好!