2020-05-10 3446 浏览
限聚令放宽,条街都多左好多人行,今次去到德福广场嘅牛阵,一等就要半个钟。等得咁辛苦,要食好d慰劳自己😆,我哋拣咗最贵嘅日本特选黑毛和牛套餐,每位$359,配寿喜烧汤底,包左任饮仲有少少海鲜。首先基本来左一份牛、猪、牛舌、海鲜,牛舌我哋唔钟意用来渌,就叫佢收走左,之后就出去夹左d蔬菜,逐样试下。海鲜都唔会好孤寒太细粒,不过就比较普通,食左一份都无再encore,猪肉都唔错,不过略嫌”鞋”左少少,亦都无再encore,丧encore嘅系个牛🤩,个日本黑毛和牛真系超正,一摆低见到满布雪花已经好吸引,放落汤底,吸收寿喜烧嘅甜味,入口即溶,充满牛香味,但又唔会太肥腻,一块接一块真系停唔到口😍😍😍就系咁,我哋食左唔知几多碟牛,加埋d蔬菜,队埋个半块公仔面埋斋,寿喜烧汤底真系无得输👍🏼最最后食埋个Häagen-Dazs雪糕,为呢一餐牛阵画上完美句号❤️

寿喜烧汤底
自助蔬菜