2017-11-29 147 浏览
今晚同姐妹来九龙湾买嘢,shopping完见肚饿,见到德福平台右手边新开间中菜好多人排队,去试下先。我地首先叫左两个小菜,分别系麻辣牛舌,店家完全唔古寒,厚切牛舌大大片,配上麻辣酱汁。唔太辣又好香口,牛舌劲霖,入口即化,好味!另外就系小云吞啦,一口一粒,个馅一D都唔肥,连埋干蒜葱粒食,正!来到面食,我叫左个沙嗲虾球捞面,个虾球同沙嗲酱好夹,咖喱完全唔辣,但喺好香。就咁食几正,但啰来捞面就唔多OK,个面底系扁身既面,同个酱唔太夹,有小小难拌,太干身。反而姐妹个手墨鱼丸汤面就几好食啦,同一种面底,但喺配清汤就好食好多啦,汤底好鲜甜墨鱼丸唔系弹口果D ,口感偏软些少,但喺好甜喔!可以食到好新鲜。我地仲叫左个白烚芥兰,用来配面食。最后嘢饮啦,我最爱饮豆浆,本身想饮椰汁豆浆,但喺太热卖,无晒。唯有饮原味豆浆,甜度刚刚好,豆香够浓。姐妹就未试过咸豆浆,叫来试下。几得意,好似餐汤,豆香一样浓郁,入面仲有油炸鬼喔。唔错唔错~食饱饮足,拎住大包细包返家家啦~

食饱饮足,拎住大包细包返家家啦~