2024-03-04
喺启德Airside广场,有一间叫做Chatterbox嘅餐厅,吸引咗唔少食客嘅目光。今日,我同妈妈放假,决定一齐去呢度食饭,顺便享受下母女两人嘅美食之旅。我哋踏入餐厅,眼前嘅装潢同氛围就已经令人感到舒适,我哋期待着即将品尝到嘅美味佳肴。首先映入眼帘嘅系招牌大虾叻沙,一碗色彩缤纷、香气扑鼻嘅叻沙端上嚟,令人食指大动。大虾肉质鲜嫩,配上特制嘅辣椒酱同柠檬汁,每一啖都系浓郁嘅椰香同微辣嘅滋味,令人回味无穷。跟住系文华海南鸡饭,呢道喺亚洲享有盛名嘅经典菜肴,喺Chatterbox嘅呈现都毫唔逊色。鸡肉柔嫩多汁,配上香气十足嘅鸡油饭同自制嘅辣椒、姜蓉,每一啖都令人感受到家嘅温馨同满足。食嘢过程中,我仲点咗一杯四季柑柠檬薄荷梳打,呢杯饮品清新爽口,为整餐增添咗一丝清凉。而作为甜品嘅凉粉豆浆,就以佢独特嘅口感同豆香,为呢餐丰富嘅美食之旅画上咗完美嘅句点。总嘅嚟讲,Chatterbox餐厅畀我同妈妈嘅印象好深刻,唔单止因为佢嘅美食,更加系因为佢带畀我哋一种文化嘅体验。呢度嘅每一道菜都蕴含咗亚洲美食嘅精髓,令人喺品尝嘅同时,都能感受到亚洲美食文化嘅魅力。如果你都系一位美食爱好者,咁Chatterbox
总嘅嚟讲,Chatterbox餐厅畀我同妈妈嘅印象好深刻,唔单止因为佢嘅美食,更加系因为佢带畀我哋一种文化嘅体验。呢度嘅每一道菜都蕴含咗亚洲美食嘅精髓,令人喺品尝嘅同时,都能感受到亚洲美食文化嘅魅力。如果你都系一位美食爱好者,咁Chatterbox绝对系一个唔容错过嘅好去处。