2016-12-06 707 浏览
😅同朋友利时shopping完就后边街见到有间潮州餐厅.一坐底当然首先叫我最想食既蚝仔粥啦好足料好多蚝仔D肉碎都好香囗野味最紧要系份量超多好大碗啱晒几个朋友仔去食.另一朋友好中2食鱼蛋口痕叫左碗净鱼蛋估唔到咁弹牙几好味.重点应该系碗汤好鲜甜干炒牛河都好惹味平时食开果d好油但尼度系无尼种感觉大大碟但食极都唔腻我谂好大原因系d河比起出边细d好咬口最爱尼碟咸猪肉炒韭菜无得顶好特别未食过.韭菜好爽囗清甜加埋咸咸地既猪肉口感好正下次会再叫过平时食芥兰食得多估唔到都有惊喜爽口之余加左咸鱼粒又几match本身我个人麻麻地芥兰但都食左几多下由于几个女仔所以叫既绿色食物都好多.尼碟肉碎炒豆角我谂我会送到几碗饭认真好嘢味但又唔会太咸好正入得潮州餐厅点会唔叫蚝仔饼一上菜个个O左咀因为份量真系好大估唔到咁便价钱可以咁大份,几六十零蚊几个女仔食唔晒下次再多d人黎先叫尼款大size重点系入边好多蚝仲唔系细粒果只好新鲜食得出应该系即叫即炸.食既时候可以点d酱(老板教既更加可以带出鲜味 ps.老板好nice)大大只虾好新鲜惹味小小辣.外面壳好薄而且金黄色咬落去鲜甜多汁几十蚊尖沙咀地方可以食到尼碟几抵食
😅
潮州菜
好足料好多蚝仔
D肉碎都好香囗野味
最紧要系份量超多好大碗啱晒几个朋友仔去食.
另一朋友好中2食鱼蛋口痕叫左碗净鱼蛋
本身我个人麻麻地芥兰但都食左几多下
认真好嘢味但又唔会太咸好正
入得潮州餐厅点会唔叫蚝仔饼
一上菜个个O左咀
因为份量真系好大估唔到咁便价钱可以咁大份,几六十零蚊
几个女仔食唔晒下次再多d人黎先叫尼款大size
重点系入边好多蚝仲唔系细粒果只
好新鲜食得出应该系即叫即炸.食既时候可以点d酱
(老板教既更加可以带出鲜味 ps.老板好nice)
大大只虾好新鲜惹味
小小辣.外面壳好薄而且金黄色咬落去鲜甜多汁