2025-02-02
店名: 滚得囍宫廷火锅小炒 地址: 北角马宝道33号宝马花园1楼116-125号舖北角站A2出口,行2分钟环境: 4.5/5价钱: 4/5味道: 4.5/5系港岛区想食高质打边炉?咁一定要去滚得囍,佢地环境雅致环境,设有VIP房,不论商务聚会定家庭饭局都好合适😆而且交通便利,观塘至调景岭地铁直达,适合大家黎北角一日游,仲可以享用高质火锅😙康熙花胶鸡汤锅(半只)❤️❤️❤️❤️❤️$338花胶鸡锅绝对系打边炉嘅必点,店员建议我哋先饮汤😙后落花胶同鸡,花胶原块上,够厚身又弹牙,入口满满骨胶原,鸡肉嫩滑无比,整体十分滋补😋本地牛颈脊 骟牯牛肉❤️❤️❤️❤️❤️$338采用骟牯牛肉,鲜红柔嫩中有雪白嘅油花,十分均匀😚口感肥嫩有弹性,牛味浓郁,配上花胶鸡汤简直系完美😍滚得囍宫廷饺子拼盘❤️❤️❤️❤️$148拼盘可以一次过试到5款饺子🥟有芋泥猪肉饺、和牛芝士饺、韭菜猪肉饺、马蹄冬菇猪肉饺同菜苗带子饺,款款馅料都好充足🥰黄金双拼(即炸响铃及炸鱼皮)❤️❤️❤️❤️❤️$98有即炸响铃同鱼皮,新鲜炸好热辣辣,加上咸蛋黄金黄又香脆,邪恶👿得黎又好好食,店员建议就咁食就ok😝手打黄金流心鲜虾丸❤️❤️❤️❤️$78/4粒手打虾丸就食得多,黄金流心
地址: 北角马宝道33号宝马花园1楼116-125号舖
滚得囍宫廷饺子拼盘❤️❤️❤️❤️
黄金双拼(即炸响铃及炸鱼皮)❤️❤️❤️❤️❤️
手打黄金流心鲜虾丸❤️❤️❤️❤️
$78/4粒
手打虾丸就食得多,黄金流心嘅真系第一次,一咬落去爆馅,黄金流心流哂出黎,配上弹牙虾丸,好好食😛
滚得囍丰盛杂菜拼盘❤️❤️❤️❤️❤️
有豆苗、菜心、生菜、油麦菜、蕃茄、粟米、木耳等,超新鲜又爽甜,索哂汤底嘅精华好好食😙
足料竹席茅根❤️❤️❤️❤️❤️
$78/渣
打边炉怕热气,当然要饮翻杯竹席茅根,清心爽甜之外,亦可以祛湿热😝