餐厅: 米子
资讯:

2019-06-14 1053 浏览
早前有嘢要去ikea买,所以就揾个男朋友同我去mega box ikea买嘢,之后揾下mega box有咩食,揾到呢间越南菜,所以就去食啦。我地拣左烧鸡黄姜饭、菠萝炒饭、炒莲藕苗同一杯蓝天使。佢个烧鸡黄姜饭真系好吸引,一来我好钟意食黄姜饭,二来佢啲黄姜饭系酿入鸡里面,所以黄姜饭除左黄姜味,仲有鸡味同埋吸到鸡油,令味道更上一层楼,真系超好味。而菠萝炒饭同我想像中有出入,我想像系有原个菠萝装住,唔知系咪越式同泰式的分别,不过就一样都好好味,好够火喉,我最钟意就系佢啲腰果,捞埋一齐食,更加好味。我就见到饮品有杯叫蓝天使的,所以就叫来试试,原来佢系蓝莓加椰奶,我见到想以为系越南咖啡,不过都照试,但我问过,无得走甜,所以杯嘢都几甜。炒莲藕苗就真系好特别,出面好少见,但原来味道都好正,系一个不错的选择。