2017-04-08 214 浏览
友人今日未放工,已经约我到沙田围食意大利菜,仲话唔好食佢出晒钱。白酒忌廉汁煮青口($158):用上鲜忌廉加上香草再加上白酒煮的青口,不但将青口的雪味完全弃掉,更因为用上白酒,所以拎到青口更加入味,加上青口非常爽口,唔会太硬,绝对系要一食的前菜。保云酥焗羊架($258)起初都会担心羊架会好大阵羊味,但系食落一点羊的骚味都冇,原因就系用上大量香草,拎到羊架不但入口有著香草味,更加令到羊味突出,加上用上烤炉制作,所以食落唔会太勒,绝对系必食的主菜。菠萝汁($38):用上新鲜菠萝所打造出来的果汁,不但鲜甜,而且有大量的菠萝肉,所以口感非常特别,入口青新。这里不但价钱合理,而且食物有质素,系沙田朋友聚脚之地。

这里不但价钱合理,而且食物有质素,系沙田朋友聚脚之地。