2023-11-14
今日同朋友两个人出左去荃湾海之恋行街,行商场行到肚饿之后想食韩国菜,所以就去左商场内既Yadllie Plate韩国菜。入到去发现呢间餐厅装修唔错,而且餐枱够阔够大,叫好多野食都唔怕唔够位放。其实同朋友系主要想食韩式炸鸡,但发现呢间餐厅原来仲有好多野食,所以今次都忍唔住叫左几多野食试下。首先我地叫左个半半炸鸡试下,贪佢可以一次试两种唔同口味,而我地就叫左蜜味乳酪同大葱丝两种口味配搭。炸鸡属于带骨类型,有齐鸡脾同鸡翼位,整体感觉良好,鸡肉嫩滑唔会干,而且调味都做得几好,好食!之后韩国控既我地叫左玫瑰牛肉炒年糕,佢属于带汤煮既做法,牛肉鲜嫩,而且年糕QQ,加埋芝士,又系好好味既一道菜。之后小食试八爪鱼煎饼,店员跟上两款酱汁,煎饼配合酱汁好出色,而且八爪鱼俾得一d都唔手软,抵赞!之后见到佢地有出部队锅,忍唔住叫返个试下,质素唔错!部队锅应有既配料都有齐,而且汤头出色,可以一试。最后,其实我地已经食到饱饱,但见到餐牌有一个几得意既手抓饭,觉得几得意,所以就叫埋佢试下,送到上黎先知道原来佢系会俾你自己将佢搅拌,再自己手工制作黎食,呢个好玩又好食!最后叫埋两杯饮品,慢慢倾下食下饮下,咁就完成左愉快
最后叫埋两杯饮品,慢慢倾下食下饮下,咁就完成左愉快既一餐。总括讲,呢个餐厅款式多而且每一样野既质素都高,值得推介同翻兜再食!