2023-12-18 46 浏览
我哋今次喺 #尖沙咀 厚福街🥢揾嘢食,我哋拣咗一间好特别嘅餐厅🌟。呢间餐厅虽然系韩国菜🇰🇷,但系主打系福冈 #汉堡扒 🇯🇵。因为其实韩国同福冈只系对岸🌊嘅距离,所以就有日韩fusion料理喇🐮。呢度仲有特别嘅抽风系统💨,可以对准热石嘅位置🔥,食完出嚟冇油烟味。我哋嗌咗两人套餐(ver3)($359),包咗🔴两份石烧汉堡扒、🔵两份前菜饮品、同埋🟤一份月见味噌牛丼饭,份量真系好够😆。🐄芝士蛋蒜和牛汉堡扒呢个食法真系好特别😝,自己喺热石上面烧嘅汉堡扒🔥,和牛汉堡扒超级多油花😍,一路煎一路有满满嘅油脂感🤩。食落口有超浓嘅牛香味🐮,仲有芝士🧀同埋炸蒜片🧄嘅香味,好邪恶、好正💕。仲有一大片煎蛋🍳,吸收晒芝士嘅甜香味🍬同埋蒜香味🤤。🍛月见味噌牛丼饭笃开中间嘅蛋黄捞匀丼饭🥄,成个过程真系好治愈💕!丼饭嘅调味啱啱好,而且有好多菇类🍄,同牛肉片好夹🐄,而且仲可以配埋啱啱烧好、热辣辣嘅汉堡扒🍖一齐食,汉堡扒嘅油脂💥令到饭粒更加香,好满足😋。

🐄芝士蛋蒜和牛汉堡扒

🍛月见味噌牛丼饭