2021-06-23
有人话大围都好多野食🤩于是我地某天放工后就去左大围食晚饭啦~最后去左呢间专食烤鱼火锅放题既餐厅 渔品 @fun.fun.fun_tai.wai 😍 一到餐厅已经觉得入口既摆设好有心机好趣致~即刻要影返几张相来欣赏下🤣..我地今次叫左烤鱼二人套餐,烤鱼采用来自马来西亚东岸既烤原条沙巴龙趸1.5斤!🐟 而口味方面分别有香辣味、酸菜味同蕃茄味~我地拣左酸菜味🤤 另外套餐仲包左一份黄金炸鱼皮、响铃芋头拼盘一份、杂菜拼盘、稻庭鸟冬一份同两罐饮品..酸菜味烤鱼劲香啊啊啊啊啊!烤炉大,里面仲有好多唔同配料,包括豆卜、木耳、红薯粉、洋葱等,超惹味!酸菜味汤都好好味,少少香辣咁,唔多食辣既朋友都可以一战😎 烤鱼既肉质好软好鲜甜,食到索索声啦~~..黄金炸鱼皮,就咁食都好味!有少少咸蛋黄既味,升华左鱼皮既味道呢~响铃大大件,放一放入汤然后即刻拎起,好味道!要重点讲下摆稻庭乌冬入去煮,一食超入味啊吸收哂汤汁,超正😋..呢度有好多卡位,坐得超舒服!除左烤鱼,呢度仲有放题同打边炉,好吸引!